Nyheter

Start 13 maj - hämta din karta gratis!

hudik2021 hudik2021
Hittaut Hudiksvall laddar nu för åttonde säsongen och vi hoppas såklart kunna upprepa tidigare års sensationella deltagarsiffror! Under 2020 blev Hittaut en stor succé med hela 2554 deltagare som tillsammans tog nästan 100 000 checkpoints. Den 13 maj går startskottet för årets Hittaut-säsong! Du är väl laddad?

Förra året lockades 2554 deltagare ut i skog och mark i kommunen tack vare Hittaut Hudiksvall! Dessa tog tillsammans närmare 100 000 checkpoints vilket är helt fantastiska siffror för folkhälsa och välmående i vår kommun.Vi hoppas att alla ni blir med oss i år också!? Vi ska i alla fall göra vårt bästa för att kartor, checkpoints och vårt projekt i stort lockar till fortsatt friskvård, friluftsliv och upptäckarglädje i vår närmiljö!

start

Upplägget är detsamma som tidigare år med en stor och detaljerad karta över olika delar i Hudiksvalls kommun som delas ut gratis. På kartan finns 150 checkpoints markerade som ni deltagare får ta under våren, hela sommaren och ändra fram tom 10 oktober. 

Checkpointsen på kartan har olika färg där de gröna är enklast att orientera till och tillgängliga för alla att ta (även med hjul). Sedan avancerar du till blå, röda och svarta checkpoints ju mer du lär dig om orientering, karta och navigation. 

Förutom papperskartan finns även en app som heter Hittaut som är gratis att ladda ner. Där har du tillgång till kartan digitalt. Dessutom kan du komma åt övriga 84 Hittaut-orters kartor - helt gratis! Via appen kan du registrera checkpointskoderna. Dessutom kan du använda din smartphones gps-funktion och på så sätt få en säkerthet när du är ute.

ka

Kartorna kommer att finnas from den 13 maj. Det är även denna dag de släpps i den digitala appen och går att registrera!


Hittaut arrangeras av ideella krafter i orienteringsklubbarna OK Dellen, Hudiksvalls OK och Forsa OK. Det hela sker i samverkan med Hudiksvalls kommun som ett IOP-projekt. Dessutom finansieras projektet genom frivilliga bidrag från privatpersoner och företagare - som erbjuds olika former av exponeringar. 

STORT tack till alla som gör projektet möjligt!