Nyheter

Invigning och kartsläpp 17 maj

invigningnyhet invigningnyhet
För 11:e året har det blivit dags för Hittaut Hudiksvall! I år blir det invigning i samband med Café Världen. I Rådhusparken, utanför Hudiksvalls bibliotek, bjuds det på labyrint-orientering, Hittaut-bana och annat skoj.

Prick klockan 16.00 på fredag 17 maj kommer vi att inviga årets projekt! Då släpps våra kartor, samt alla 152 checkpoints på app och hemsida.

Så boka in denna dag och klockslag, ta dig till Hudiksvall och Rådhusparken/Biblioteket och ta med dig alla Hittaut-vänner. Förutom att ni får årets Hittaut-karta så blir det en härlig kväll tillsammans med Café Världen. Hittaut är värdar för kvällen och släpper årets karta på plats! Känn dig som hemma, njut av Cafe Världen och inte minst musiken! Lyssna till sånger från hjärtat med Folkteatern Gävleborg. Kanske spelas just din favoritlåt av fantastiska Fairuz eller andra folkkära ikoners sånger? Några utvalda låtar är översatta till svenska. Hudik För Alla bjuder på fika och mat som vanligt. Nätverket för social hållbarhet kommer vara på plats med norska våfflor, handkraft och mingel!

Program Café Världen 17 majHudiksvalls bibliotek/Rådhusparken

  • 15.00 Fika, frukt och våfflor
  • 15.00 Lego i foajén med KomTek
  • 15–18 Barnaktivitet i parken med Hittaut
  • 16.00 Hittautinvigning och kartsläpp
  • 16.30 Soppa & bröd
  • 17.00 Hittahem – Lär dig mer om karta & Hittaut
  • 18.00 Musik: Sången är livets hjärtslag

Kom och fika, umgås, hämta din karta och lyssna på musik och prova mat från all världens hörn.Läs mer om Café Världen och kvällens program här

Testa olika former av orientering!

Labyrint-orientering

I samband med Café Världen bjuds det på barnaktivitet i parken under hela eftermiddagen. Där bygger vi upp vår häftiga och fartfyllda Labyrint-orientering som passar perfekt för både stora och små som vill testa på en lekfull och enkel form av orientering. Perfekt tillfälle att utmana en kompis, kollega eller släkting på en duell i vår labyring!

Hittahem – Lär dig mer om karta & Hittaut

Efter invigningen och soppa blir det även premiär för Hittahem. Vilket är en fördjupning till Hittaut – där du som är nyfiken på att lära dig mer om orientering får chans att lära dig mer om karttecken och vår orienteringskarta. Material finns upptryckt på flera olika språk och dessutom finns ledare på plats som gärna guidar er att komma igång. Ett perfekt tillfälle med andra andra ord om du eller någon du känner är nyfiken på att testa Hittaut, orientering och lära sig mer om kartan.

Kartsläpp kl 16.00 - både karta och digitalt

Det är inte bara den fysiska kartan som släpps kl 16.00 på FRE 17 maj. Det är även det klockslaget som checkpointsen släpps digitalt på hemsida och i vår app. Redan nu kan ni ladda ner eller uppdatera appen Hittaut så att ni är redo.

Vill ni vara säkra på att få tag på den fysiska kartan - kom till invigningen på fredag! Vi kommer därefter att fylla på våra kartställ i den mån vi hinner under helgen.

Café Världen och Hittaut Hudiksvall bjuder på en härlig eftermiddag och kväll. Välkomna på invigning av det 11:e Hittaut Hudiksvall-projektet i ordningen!

hudiksvall-affisch-a4-2