Nyheter

Besök Sveriges sydligaste checkpoint!

hamnen hamnen
Hamnen i Smygehuk
Våren är på ingång och Hittaut med det. i Helgen den 27:e sker flera lansering checkpoints runt om i Skåne. Det är dels dags för Hittaut Hässleholm & Eslöv, men också för Trelleborg som även i år är en del av Hittaut Skåne. Här kommer lite mer information om det kommande släppet inför helgen.

Besök Sveriges sydligaste checkpoint!

Bland de 126 checkpoints som finns att besöka mellan Falsterbo och Smygehuk hittar ni Sverige sydligaste checkpoint på Sveriges sydligaste punkt. Arrangörsföreningen OK Kontinent bjuder på ett riktigt fint projekt med mängder av cykling i det öppna landskapet, en helt ny orienteringskarta över Smygehuk och mycket mer. Lansering av allt detta den 27:e april.

Bor du i Trelleborg och gillar Hittaut?
Passa då på att rösta på Hittaut Trelleborg inför 2025 på kommunens hemsida ”en miljon idéer” senast den 15 maj. Din röst bidrar till att möjliggöra Hittaut inför den kommande säsongen som då blir eget fristående projekt.


Kulturhistoria i mellanskånsk bygd

I årets upplaga av Hittaut bjuder de tre arrangörsföreningarna Frosta OK, Ringsjö OK och Tjörnarps Sockengille på nästan 135 checkpoints kopplade till några av alla de natur- och kulturlämningar som kan hitta i området. Förutom nästan närmare 20 talet olika sorters ruiner kommer ni bland annat få besöka vulkanrester, stenåldersboplatser, ödekyrkor och källor. Ta gärna en extra titt på de beskrivningar som föreningarna kopplat till sina checkpoints i området. Dessa är tillgängliga även i efterhand hemifrån via appen och kartan på hemsidan.

Hittaut i Vittsjö tillsammans med Hässleholm!
I Hässleholm kommer tidigare deltagare i Hittaut Skåne kunna besöka ett bekant från område från 2022. Här har vi tillsammans med Hässleholms OK och Vittsjö hembygdsförening inom projektet Unga Hittarut, ritat en helt ny karta till årets upplaga. Vi hoppas att ni ska finna mycket glädje av detta och att kartkvaliteten blivit något bättre sedan 2022!

Miljöbild 2


Uppdaterade startdatum
Inom Hittaut Skåne har vi behövt göra några justeringar av startdatum för att säkerställa en så hög kvalitet som möjligt på delprojekten.

Premiär för hittaut i Kävlinge och Svalöv är flyttad till 4:e maj. Som plåster på såren kommer Hittaut Skåne tillsammans med OK Silva finnas på plats under vårmarknaden med (stora) fysiska kartor! Läs mer om detta nedan.

I Klippan är huvudsläppet flyttat till 1 juni för att kunna erbjuda ett så bra projekt som möjligt. Men den 4:e maj gör vi ett litet smygsläpp för de som gärna vill ut och leta checkpoints i kommunen innan dess.

Hittaut Skåne i Kävlinge
Den 4 maj kommer representanter från OK Silva tillsammans med Hittaut finnas på plats på vårmarknaden i Kävlinge. Här kan man hämta en tryckt papperskarta med Kävlinge och Svalövs samtliga checkpoints.

Startdatum

 • Hittaut Simrishamn 28-mar
 • Lund 12-apr
 • Hittaut Osby 15-apr
 • Höör & Hörby 20-apr
 • Hittaut Eslöv 27-apr
 • Hittaut Hässleholm 27-apr
 • Trelleborg 27-apr
 • Hittaut Kristianstad 01-maj
 • Svalöv & Kävlinge 4-maj * ändrat startdatum
 • Hittaut Östra Göinge 05-maj
 • Klippan 01-juni * ändrat startdatum
 • Mittskåne cykling 01-juni
Skribent: Robert Lood