Nyheter

Huvudsläpp Ronneby 2023

Nyhetsbild Hittaut Eringsboda Nyhetsbild Hittaut Eringsboda
En av årets checkpoints.
Det har blivit något av tradition att öppna Ronnebys Hittaut till påsk, så schemat även i år. Registreringen för nr 1-77 öppnar påskafton den 8 april kl 0:00.

Checkpointansvarigs tankar om årets "banläggning":

Nr 1-13 är tänkt som cykelrunda. Slingan går runt Ronneby centrum till hamnen och tillbaka. Underlaget är asfalterade cykelvägar och hård grus, ska passa "vanlig" cykel.

Nr 14-20 är en tillgänglighetsanpassad runda i Brunnsskogen/parken. Underlaget är mestadels hårdpackad grus och därmed framkomligt med rullstol, rullator, barnvagn m.m. Här får man uppleva några av Ronnebys mest kända sevärdheter.

Norra Brunnsskogen har lätta checkpoints. För den som vill ha mer utmaning så blir checkpointsen svårare söderut i Brunnsskogen, med de svåraste ut mot Ekenäs/Droppemåla. På Ronneby-kartan finns också checkpoints vid Skärsjön och i Härstorpsskogen.

Vi har haft som mål att ha checkpoints i olika delar av kommunen och i år kommer vi äntligen till norra delen med två nya områden. Det första är Hallabro med 12 checkpoints.

Andra nya området är Eringsboda med både fina stigar och härlig tallskog. Ronnebyslingors vandringsled går som en tråd genom kartan. Här har inte bedrivits orienteringsverksamhet på decennier och det är alltså första gången med Hittaut-checkpoints.

Om ditt favoritområde inte finns med på vårens checkpoints så finns det fortfarande hopp då släpp med ytterligare checkpoints kommer sommar och höst.

Skribent: Per