Nyheter

Kartan i brevlådan denna vecka, registrering öppnar 17 april

Checkpoint 98 Checkpoint 98
Checkpoint 98 punkthöjden.
Den trycka kartan kommer i brevlådan hos de flesta hushåll i Ronneby kommun 15-16 april. Registrering på de nya områdena öppnar på webb och i app den 17 april (midnatt). Om du inte får papperskartan i brevlådan kan du hämta den från ett av våra utlämningsställen (från 17 april).

Checkpointansvarigs tankar:

Årets upplaga har flera nya områden. Ni som varit på "smygsläppet" har redan besökt östra Bräkne-Hoby med nyframtagen karta. Vår andra nyhet är "Kallinge N", f.d. orienteringsklubben Skogsvandrarnas marker. Till sommaren planerar vi ett tredje område som är nytt i hittaut-sammanhang (men välkänt i orienteringssammanhang) som släpp. Förutom dessa har Björketorpskartan utökats österut.

Ny i hittaut-teamet är Jonny som har lagt och satt ut checkpoints på Kallinge N och runt Skärsjön. I Brunnsskogen finns naturligtvis en bunte checkpoints (annars skulle vi få klagomål). Området runt Röde mosse användes i ett månadssläpp förra året men är med i huvudsläppet i år och lär uppskattas av dem som vill ha lite svårare orientering. Risanäshalvön är värt ett besök för ett par checkpoints.

Dessutom finns runt Ronneby en serie lätta, mer utspridda checkpoints - upp till nr 18 - som är tänkt att man med fördel kan ta med cykel.

Fler checkpoints kommer under säsongen, håll utkik här på webben eller i sociala medier för att veta när de släpps.

Till sist, tänk på allemansrätten; kör inte på privata vägar, skräpa inte ned, stör inte markägare etc. Detta är viktigt för att vi ska vara välkomna i skogen i framtiden!

Skribent: Per