Nyheter

Välkommen till Hittaut Ronneby 2022!

Slättanäs nyhetsbild Slättanäs nyhetsbild
Picnic-plats vid Slättanäs.
Då var det dags att presentera årets säsong av Hittaut Ronneby. Registreringen öppnar 16 april.

En del av er har redan börjat i Bräkne-Hoby, där checkpointsen delvis står i ett för Hittaut nytt område. Kartan användes för DM (distriktsmästerskapen) i orientering i höstas. Mellan svårare checkpoints kan man uppleva fin "John Bauer"-skog.

Årets största nyhet är Listerby-Slättanäs, där ni får leta upp femton checkpoints på en nyritad karta. Större delen av området har det ej tidigare funnits modern orienteringskarta på. Nr 76-80 är tillgängliga för de som tar sig fram på hjul. Vi rekommenderar att man avslutar sin runda med en picnic ute på vackra näset.

För första gången har vi tio checkpoints vid Karlsnäs från start. Tre av dessa kan man paddla till! Kanoter finns att hyra av vår sponsor Paddelkompaniet som du hittar vid Karlsnäsgården (checkpoint 92, bemannad sommarsäsong från mitten av juni).

Som sig bör har vi även checkpoints runt Ronneby/Kallinge, från start vid Lillasjön, Hulta, Brunnsskogen, Påtorp, Persborg och Härstorp. Kända områden för de som "hittat ut" senaste åren men vi hoppas vi har fått in lite nya nytt stråk här och där!

Fler släpp kommer sommar och höst. Utifrån önskemål kommer vi återgå till att släppa den 1:e, juni till oktober.

Skribent: Per