Nyheter

Kartsläpp 2021!

Karta2021 Karta2021
Årets karta har kommit från tryckeriet och är redo. Är du också redo att hitta ut?
Många har redan hittat ut genom våra sportlovs-checkpoints samt löst gåtorna till de dagliga försläppen sedan 26 april, men nu är det äntligen dags för det ordinarie släppet av hittaut i Uppsala 2021!

Totalt kommer 112 checkpoints finnas tillgängliga för registrering från och med midnatt natten till 10 maj. De med postnummer 751-753 kommer att få kartan i brevlådan medan andra får lov att ta sig till något av våra uthämtningsställen. Kartan finns såklart även att hämta utomhus vid OK Linnés klubbgård i Norby. För övriga uthämtningsställen är ambitionen att de ska levereras under förmiddagen 10 maj.

Många av er har smygstartat  årets säsong genom vårt försläpp. Det är glädjande att se ett sådant engagemang från våra deltagare! Totalt har 90 deltagare registrerat alla 15 st checkpoins i försläppet och 708 deltagare har besökt minst en checkpoint. En mycket bra start på en förhoppningsvis lång och härlig hittaut-säsong med hela 160 checkpoints att hitta ut till!

Innan ni ger er ut på checkpointjakt vill vi skicka med några råd på vägen...

  • Corona-epidemin är inte över. Tänk på varandra och hålla avstånd. Är det mycket folk runt en checkpoint, vänta på er tur och försök att memorera bokstaven och gå en liten bit innan ni registrerar i appen eller antecknar den.
  • Tänk också på Allemansrätten när ni hittar ut. För er som vill fräscha upp minnet om vad som gäller, hittar ni här några tips.
  • Ett av försläppen bestod av en film som tog upp några konkreta tips på hur man kan tänka när man ska ta en liten svårare checkpoints. Ta gärna en titt på den!

Lycka till!

Kartjustering

Vi vill även uppmärksamma er deltagare på att hålla koll på eventuella justeringar som görs under säsongen, vilka samlas här. Redan från start gäller att checkpoint nr 2 har flyttats till tomthörnet, se bild nedan, på grund av byggarbete.

CP2

Skribent: Hedwig Haas