Nyheter

Försläpp 2019 - Dag 1

Uppsala_CP56-2019 Uppsala_CP56-2019
Kan du lista ut var på kartan checkpoint 56 finns placerad?
Eftersom hittaut i Uppsala firar 10 år vill vi ge er hittautare en liten extra utmaning innan kartan släpps. Mellan 8-17 april släpps en checkpoint om dagen som går att hitta om man knäcker ledtrådarna som ges.

Varje dag släpper vi en checkpoint kl. 06:00. Du kan inte använda dig av den virtuella kartan på hemsidan eller appen eftersom tanken är att du med hjälp av enbart ledtrådarna ska hitta till checkpointen. Men när kartan sedan släpps den 18 april kommer dessa checkpoints bli synliga på virtuella kartan också.

Ledtråd till dagens checkpoint

För att hitta den första checkpointen (nr 56) måste du räkna ut var på 2019 års karta som checkpointen är placerad med hjälp av kartklippet ovan. Ett tips är att använda förra årets karta om du fortfarande har den kvar. Notera då att kartan har förändrats lite sedan förra året. Vi arbetar hela tiden med att uppdatera kartan och i det här fallet har den omkringliggande vegetationen förändrats och ett par mindre buskar har tillkommit på det öppna området väster om checkpointen (man upptäcker ibland nya terrängföremål som man missat tidigare).

Lycka till!

Skribent: David Lingfors