Nyheter

Första försläpp till årets Hittaut

förskepp förskepp
Årets Hittaut-säsong i Uppsala drar snart igång! Eftersom vi är extra sugna på att ge oss ut i våra närområden kommer här årets försläpp. Mellan 1 maj och 4 maj släpps en checkpoint om dagen som går att hitta om man knäcker ledtrådarna som ges till varje checkpoint.

Varje dag släpper vi en ny checkpoint som går att hitta med hjälp av en ledtråd. Du kan inte använda dig av den virtuella kartan på hemsidan eller appen eftersom tanken är att du med hjälp av enbart ledtrådarna ska hitta till checkpointen. Däremot går det sedan att registrera checkpointen precis som vanligt med en bokstav. När kartan sedan släpps den 5 maj kommer dessa checkpoints hamna på rätt plats på den virtuella kartan (nu hamnar alla i Ekoln eftersom de måste placeras någonstans, så stanna på torra land!).

Första försläppet

Årets första kontroll (nr 30) är härmed släppt. Kan du hitta var i Uppsala denna kontroll sitter och vara först att registrera en kontroll i årets Hittaut? Denna stadsdel har två namn där ett av namnen kommer från en känd blomma som växer kring övre Föret.

Skribent: Emil Rankka