Nyheter

Försläpp 2019 - Dag 10

Försläpp 2019 - Dag 10 Försläpp 2019 - Dag 10
Sista checkpointen innan kartan släpps skulle ha varit med på förra årets karta men hamnade under en inforuta.
Eftersom hittaut i Uppsala firar 10 år vill vi ge er hittautare en liten extra utmaning innan kartan släpps. Mellan 8-17 april släpps en checkpoint om dagen som går att hitta om man knäcker ledtrådarna som ges.

Varje dag släpper vi en checkpoint kl. 06:00. Du kan inte använda dig av den virtuella kartan på hemsidan eller appen eftersom tanken är att du med hjälp av enbart ledtrådarna ska hitta till checkpointen. Men när kartan sedan släpps den 18 april kommer dessa checkpoints bli synliga på virtuella kartan också.

Ledtråd till dagens checkpoint

Då har vi kommit fram till den sista checkpointen innan kartan släpps (om bara 18 timmar!). Denna checkpoint utgick förra året eftersom den hamnade under en inforuta (den släpptes dock senare under säsongen på några andra platser). Självklart får den vara med i år istället. Den sitter ganska nära Gränby centrum, men kan du lista ut var (kom ihåg, den är under en inforuta på förra årets karta).

Hoppas ni som har letat efter dessa checkpoint har tyckt att det varit kul. Hör gärna av er till oss på uppsala@hittaut.nu och berätta om ni tyckte det var för svårt/lätt eller om ni har andra idéer på hur hittaut kan förnyas!Skribent: David Lingfors