Nyheter

Försläpp 2020 - Dag 12

CP_110 CP_110
Dagens checkpoint är en klurig grop. Vet du var den finns?
Årets Hittaut-säsong drar snart igång! Eftersom vi är extra sugna på att ge oss ut i våra närområden kommer här årets försläpp. Mellan 16-29 april släpps en checkpoint om dagen som går att hitta om man knäcker ledtrådarna som ges till varje checkpoint.

Varje dag släpper vi en ny checkpoint som går att hitta med hjälp av en ledtråd. Du kan inte använda dig av den virtuella kartan på hemsidan eller appen eftersom tanken är att du med hjälp av enbart ledtrådarna ska hitta till checkpointen. Däremot går det sedan att registrera checkpointen precis som vanligt med en bokstav. När kartan sedan släpps den 30 april kommer dessa checkpoints bli synliga på virtuella kartan också.

Ledtråd till dagens checkpoint

För att hitta dagens checkpoint (nr 110) behöver du lista ut var fotot ovan är taget. Gropen är belägen i norra delen av Uppsala. Har du tagit försläppskontrollerna 112 och 111 så bränns det! Från informationstavlan i bilden till 111, vänd näsan 90 grader åt vänster och du är på rätt kurs. Passera en liten parkering och vik av in mot skogen. Du finner gropen framför dig, när du har den röda ladan snett åt höger.

Lycka till!

Skribent: Hedwig Haas