Nyheter

Försläpp 2020 - Dag 13

CP_60 CP_60
Dagens checkpoint är ett flygfoto taget ca år 1975. Bild: Lantmäteriets karttjänst
Årets Hittaut-säsong drar snart igång! Eftersom vi är extra sugna på att ge oss ut i våra närområden kommer här årets försläpp. Mellan 16-29 april släpps en checkpoint om dagen som går att hitta om man knäcker ledtrådarna som ges till varje checkpoint.

Varje dag släpper vi en ny checkpoint som går att hitta med hjälp av en ledtråd. Du kan inte använda dig av den virtuella kartan på hemsidan eller appen eftersom tanken är att du med hjälp av enbart ledtrådarna ska hitta till checkpointen. Däremot går det sedan att registrera checkpointen precis som vanligt med en bokstav. När kartan sedan släpps den 30 april kommer dessa checkpoints bli synliga på virtuella kartan också.

Ledtråd till dagens checkpoint

För att hitta dagens checkpoint (nr 60) behöver du använda flygfotot ovan.

Känns den här platsen igen? Flygbilden är tagen ca 1975 men husen är fortfarande kvar. Idag finns det en lekpark och en lyktstolpe vid kontrollen. Landskapet runt omkring har däremot ändrats lite, skogen har blivit högre och tätare, och fler hus har tillkommit.

Checkpointen ligger på en samfällighet och vi har fått tillåtelse att ha den där. Vi ber er dock att respektera att lekplatsen är privat och att ni gärna får ta er vidare mot nästa checkpoint så snart ni har hittat bokstavskoden!

Tack för att ni visar hänsyn och lycka till!

Skribent: Hedwig Haas