Nyheter

Försläpp 2020 - Dag 3

CP_102 CP_102
Checkpoint 102 (Olle & Saras personliga checkpoint) finns vid tornet i bilden. Kan du lista ut var tornet står?
Idag, lördag, släpper vi två checkpoints i vårt försläpp. Allt för att så många som möjligt ska kunna ta tillvara på lördagen utomhus och hitta ut. Lycka till!

Varje dag släpper vi en ny checkpoint som går att hitta med hjälp av en ledtråd. Du kan inte använda dig av den virtuella kartan på hemsidan eller appen eftersom tanken är att du med hjälp av enbart ledtrådarna ska hitta till checkpointen. Däremot går det sedan att registrera checkpointen precis som vanligt med en bokstav. När kartan sedan släpps den 30 april kommer dessa checkpoints bli synliga på virtuella kartan också.

Ledtråd till dagens första checkpoint - 102

För att hitta checkpoint nr 102 behöver du ta hjälp av bilden ovan. Tornet som Olle & Saras personliga checkpoint står vid, är beläget längs en vindutsatt grusväg i nord-sydlig riktning, vid gården strax söder om den slingrande Librobäcken. Checkpointen går att nå från både Berthåga och Stabby. Kan du lista ut var den är?

Ledtråd till dagens andra checkpoint - 80

Här gäller det att kunna kasta om bokstäver för att hitta checkpoint nr 80. Kanske kan det lilla kartklippet också ge en extra hint om var man ska leta.

Plats: Nkäugsnnges rdgå

Föremål: Obr

CP_80_zoom

Lycka till!

Skribent: Hedwig Haas