Nyheter

Försläpp 2020 - Dag 4

CP_18 CP_18
Checkpoint 18 är placerad vid branten i ett välbesökt naturreservat.
Årets Hittaut-säsong drar snart igång! Eftersom vi är extra sugna på att ge oss ut i våra närområden kommer här årets försläpp. Mellan 16-29 april släpps en checkpoint om dagen som går att hitta om man knäcker ledtrådarna som ges till varje checkpoint.

Varje dag släpper vi en ny checkpoint som går att hitta med hjälp av en ledtråd. Du kan inte använda dig av den virtuella kartan på hemsidan eller appen eftersom tanken är att du med hjälp av enbart ledtrådarna ska hitta till checkpointen. Däremot går det sedan att registrera checkpointen precis som vanligt med en bokstav. När kartan sedan släpps den 30 april kommer dessa checkpoints bli synliga på virtuella kartan också.

Ledtråd till dagens checkpoint

För att hitta den fjärde checkpointen (nr 18) behöver du ta hjälp av kartklippet ovan. För att hitta rätt måste du räkna ut var på kartan som branten är placerad. Ett tips är att använda förra årets karta om du fortfarande har den kvar. Ytterligare en ledtråd är att branten befinner sig i ett välbesökt naturreservat en bit utanför Uppsala.

Lycka till!

Skribent: Hedwig Haas