Nyheter

Försläpp 2020 - Dag 6

2020_CP_47 2020_CP_47
Checkpoint 47 är ett riktigt klurigt kartklipp. Klarar du av att hitta dit?
Årets Hittaut-säsong drar snart igång! Eftersom vi är extra sugna på att ge oss ut i våra närområden kommer här årets försläpp. Mellan 16-29 april släpps en checkpoint om dagen som går att hitta om man knäcker ledtrådarna som ges till varje checkpoint.

Varje dag släpper vi en ny checkpoint som går att hitta med hjälp av en ledtråd. Du kan inte använda dig av den virtuella kartan på hemsidan eller appen eftersom tanken är att du med hjälp av enbart ledtrådarna ska hitta till checkpointen. Däremot går det sedan att registrera checkpointen precis som vanligt med en bokstav. När kartan sedan släpps den 30 april kommer dessa checkpoints bli synliga på virtuella kartan också.

Ledtråd till dagens checkpoint

För att hitta dagens checkpoint (nr 47) krävs det lite extra tankemöda - för den är svår tycker vi! Kartklippet är från årets karta som har förnyats, vilket betyder att den svarta branten som kontrollpunkt inte funnits på tidigare karta. Om du använder en gammal karta från 2019 för hitta checkpointen är vårt tips att enbart söka efter den gula höjden med samma böjda bananform. För att inte göra det omöjligt kan vi tipsa om att leta i ett naturområde mot sydost och vi lovar att det är en fin plats att hitta ut till.

Lycka till!

Skribent: Hedwig Haas