Nyheter

Försläpp 2020 - Dag 9

CP_111_bildserie CP_111_bildserie
Dagens checkpoint är en bild-serie, som startar vid informationsskylten på bild nr. 1.
Årets Hittaut-säsong drar snart igång! Eftersom vi är extra sugna på att ge oss ut i våra närområden kommer här årets försläpp. Mellan 16-29 april släpps en checkpoint om dagen som går att hitta om man knäcker ledtrådarna som ges till varje checkpoint.

Varje dag släpper vi en ny checkpoint som går att hitta med hjälp av en ledtråd. Du kan inte använda dig av den virtuella kartan på hemsidan eller appen eftersom tanken är att du med hjälp av enbart ledtrådarna ska hitta till checkpointen. Däremot går det sedan att registrera checkpointen precis som vanligt med en bokstav. När kartan sedan släpps den 30 april kommer dessa checkpoints bli synliga på virtuella kartan också.

Ledtråd till dagens checkpoint

För att hitta dagens checkpoint (nr 111) behöver du följa en bild-serie.

Starta i bild nr. 1 vid informationsskylten strax söder om fornlämningsområdet, ta dig uppåt stigen som försvinner i bilden. Vik vänster och sedan första höger för att passera bild nr. 2. Fortsätt uppåt en kort sträcka, innan du viker av vänster längs med vattnet i bild nr. 3. I bortre delen av bilden finner du checkpoint nr 111 som finns på bild nr. 4.

Lycka till!

Skribent: Hedwig Haas