Nyheter

Försläpp 2021 - Dag 11

Dag11 Dag11
Dagens checkpoint är placerad dit GPS-koordinaterna leder dig.
Årets Hittaut-säsong i Uppsala drar snart igång! Eftersom vi är extra sugna på att ge oss ut i våra närområden kommer här årets försläpp. Mellan 26 april och 9 maj släpps en checkpoint om dagen som går att hitta om man knäcker ledtrådarna som ges till varje checkpoint.

Varje dag släpper vi en ny checkpoint som går att hitta med hjälp av en ledtråd. Du kan inte använda dig av den virtuella kartan på hemsidan eller appen eftersom tanken är att du med hjälp av enbart ledtrådarna ska hitta till checkpointen. Däremot går det sedan att registrera checkpointen precis som vanligt med en bokstav. När kartan sedan släpps den 10 maj kommer dessa checkpoints bli synliga på virtuella kartan också.

Ledtråd till dagens checkpoint

För att hitta dagens checkpoint (stenen nr 89) måste du räkna ut var på kartan som checkpointen är placerad med hjälp av GPS-koordinaterna: Lat: 59.8105067, Lon: 17.6836612

Ett tips till dig som är ovan att använda koordinater är att besöka sidan Google maps och skriva in koordinaterna i sökfältet, dvs. 59.8105067, 17.6836612 så kommer du till rätt plats i googles kartfunktion. Välj sedan satellit nere i vänstra hörnet så får du en satellitbild som visar checkpointens placering. Genom att jämföra med orienteringskartan kan du sedan försöka klura ut var på orienteringskartan stenen är placerad.


Skribent: Hedwig Haas