Nyheter

Försläpp 2021 - Dag 13

73och42 73och42
Klarar du av att lista ut var dagens två försläpp sitter med hjälp av Generalstabskartan?
Årets Hittaut-säsong i Uppsala drar snart igång! Eftersom vi är extra sugna på att ge oss ut i våra närområden kommer här årets försläpp. Mellan 26 april och 9 maj släpps en checkpoint om dagen som går att hitta om man knäcker ledtrådarna som ges till varje checkpoint.

Varje dag släpper vi en ny checkpoint som går att hitta med hjälp av en ledtråd. Du kan inte använda dig av den virtuella kartan på hemsidan eller appen eftersom tanken är att du med hjälp av enbart ledtrådarna ska hitta till checkpointen. Däremot går det sedan att registrera checkpointen precis som vanligt med en bokstav. När kartan sedan släpps den 10 maj kommer dessa checkpoints bli synliga på virtuella kartan också.

Ledtråd till dagens checkpoint

Dagens checkpoint är en lördagsdubbel! Två ganska kluriga checkpoints, nr 42 och nr 73, går att finna med hjälp av generalstabskartan över Uppsala.  Generalstabskartan är ett historiskt kart-hantverk från 1800-talet. Nu får de bortglömda kartorna åter se ljuset när affischerna erbjuds över hela Sverige.

Med koden HITTAUTUPPSALA får alla Hittaut-deltagare 50 % på affischer i lager under en vecka från dagens försläpp. Generalstabskartan finns att se och köpa i webshop här.


Skribent: Hedwig Haas