Nyheter

Försläpp 2022 - Dag 3

Försläpp3_2022_2 Försläpp3_2022_2
Kan du lista ut var checkpoint 91 finns placerad?
Årets Hittaut-säsong i Uppsala drar snart igång! Eftersom vi är extra sugna på att ge oss ut i våra närområden kommer här årets försläpp. Mellan 23 april och 2 maj släpps en checkpoint om dagen som går att hitta om man knäcker ledtrådarna som ges till varje checkpoint.

Varje dag släpper vi en ny checkpoint som går att hitta med hjälp av en ledtråd. Du kan inte använda dig av den virtuella kartan på hemsidan eller appen eftersom tanken är att du med hjälp av enbart ledtrådarna ska hitta till checkpointen. Däremot går det sedan att registrera checkpointen precis som vanligt med en bokstav. När kartan sedan släpps den 2 maj kommer dessa checkpoints hamna på rätt plats på den virtuella kartan (nu hamnar alla i Ekoln eftersom de måste placeras någonstans, så stanna på torra land!).

Ledtråd till dagens checkpoint

För att hitta dagens checkpoint (nr 91) måste du räkna ut var på kartan som checkpointen är placerad med hjälp av följande kartklippet i bilden. Ett tips är att leta rätt på förra årets karta och pussla in kartklippet på rätt ställe.

Lycka till!

Skribent: Hedwig Haas