Nyheter

Hittaut igång i en månad!

Nu har hittaut i Uppsala varit igång i en månad och vi har redan ca 37 000 registrerade checkpoints.

12 nya checkpoints!

Idag har 12 nya checkpoints släppts utöver de 82 som fanns från början. 6 av dessa nya checkpoints ligger i och runt Hågadalen, i naturreservatet Hågadalen-Nåsten som du kan läsa mer om i denna pdf på Uppsala kommuns hemsida.

De andra 6 nya checkpoinsten ligger på andra sidan stan, längs med östra stadsranden. Detta stråk finns utpekat i kommunens parkplan som ett stråk med hög potential för rekreation. Läs mer om det här.

Elstängsel runt checkpoint 57

Vi vill också göra er uppmärksamma på att en checkpoint har placerats på ett olämpligt ställe. Det är checkpoint nr 57, mellan Valsätra och Ultuna. Den kommer strax att bli instängslad av elektriskt stängsel eftersom det ska gå hästar i betesmarken där checkpointen sitter. Vi kommer då att sätta upp lappar en bit bort från checkpointen, utanför elstängslet, där koden för checkpointen kommer att sitta. Dessa lappar placeras vid tänkbara ingångar till checkpointen, så ni behöver alltså inte riskera att bli elektrifierade. (Skulle ni råka nudda stängslet är el-stöten inte farlig, men obehaglig.)

Nya hemsidan fortsätter utvecklas

Som ni upptäckt har det varit lite krångel med bytet till den nya hemsidan. Hittaut centralt har gått ut med en nyhet om detta som ni kan läsa här.

Nya GPS-koordinater ska komma

Vad vi inte lyckats fixa i Uppsala än är GPS-koordinater som inte ligger i Norge. Alla som väntar på detta ska snart bli bönhörda, det är på gång.

25 vinnare i första vinstdragningen

De första vinnarna har korats. Läs mer om det här.

Ekebyloppet 6 juni

Om du inte vet hur du ska hitta ut på nationaldagen, tisdag 6 juni, så arrangerar OK Linné Ekebyloppet med banlängder på 5, 10 och 21 km samt barnlopp. Det bjuds också på mer än bara löpning: streetfood, underhållning med mera. Läs mer på www.ekebyloppet.se. Vi ses vid Friskis och Svettis Ekeby!


Slutligen kommer lite information från en av våra huvudpartners Fyrishov:

Kajloppet 10 juni

Vi hälsar alla barn välkomna till Kajloppet den 10 juni. När anmälan stängde den 29 maj var det över 450 deltagare. Banan snirklar sig runt Sommarbadet och campingområdet på Fyrishov. Kajloppet bjuder på både blöta och torra hinder. Längs banan dyker hockeyspelare i full utrustning upp som är nästan lika stora och starka som Gladiatorer. Kajloppet är ca 800 meter. Kaj Krokodil väntar vid målet med medaljer till alla barn.

Här kan du läsa mer om Kajloppet: www.fyrishov.se/Kajloppet

Sommarpasset

Sommarpasset gäller redan nu! Läs mer...  

Fyrishov

Du hittar all information om Fyrishov på www.fyrishov.se


Tillbaka till Uppsalas startsida
Skribent: Uppsala