Nyheter

Orienteringens dag och vi släpper checkpoint nr 235!

Världsorienteringsdagen Världsorienteringsdagen
Hittaut i Uppsala har bara pågått i drygt två veckor, men redan har 1557 deltagare, vilket är 34 % fler än vid samma tid förra året, tillsammans registrerat över 23 000 checkpoints. Uppskattningsvis innebär det att hittaut-deltagarna har motionerat ungefär 5 000 mil – mer än ett helt varv runt jorden. Försommarvärmen har såklart varit en bidragande orsak, men det visar också att hittaut är ett populärt och roligt sätt att motionera!

Checkpointsläpp vid världsorienteringsdagen

Idag den 23 maj släpps checkpoint 235 för att fira världsorienteringsdagen som arrangeras runt om i världen (till och med på Antarktis!). Förra året lockades 288 000 deltagare till någon typ av orienteringsaktivitet, vilket var ett nytt världsrekord. Var med och bidra till försöket att slå rekordet genom att registrera checkpoint 235 någon gång under perioden 23-29 maj, samtidigt som du har chansen att vinna extra priser. Läs mer om världsorienteringsdagen här!

Fel kod på 235:an - löst nu. 

Checkpoints 235 hade fel kod inlagt i systemet vilket gjorde att ett antal inte kunde få denna godkänd. Vi har nu rättat till och ni som har skrivit in rätt kod (men fått felmeddelande) har vi gått in och godkänt manuellt. 

Världsorienteringsdagen

Sommarpasset på Fyrishov!

Perfekt att ha Sommarpasset på fickan när ni varit ute och tagit hittaut-kontroller och behöver svalka er lite. Bada varje dag både inne och ute ända till den 31 augusti. Med Sommarpasset får du tillgång till bassänger både ute och inne; sommarpoolerna med härliga gräsytor och simhallen med 50 m simbassäng. Dessutom ledarledda aktiviteter varje dag under sommarlovet. Sommarpasset kostar 395:- för barn (4-15 år) och 495:- för övriga. Öppet till 21 alla dagar! Läs mer här!

Välkomna till Fyrishov!

sommarpasset fyrishov.JPG

Checkpoint 14 utgår och 46 har flyttats

Många har hört av sig till oss och undrat vart checkpoint 14 har tagit vägen. Tyvärr råkade den hamna under en inforuta på papperskartan och vi valde därför att plocka bort den även från hemsidan och appen. Den går med andra ord inte att registrera. Vi har också blivit tvungna att flytta checkpoint 46 då den låg innanför riskområdet för en skjutbana. Vi beklagar såklart detta och riktar en särskild ursäkt till Ultuna pistolskytteförening som drabbats. Läs mer här!

webbkarta nr 46