Nyheter

Tomtmark (olivgrönt) får inte beträdas!

Checkpoint 1, 2021 Checkpoint 1, 2021
Checkpoint 1, hittaut-säsongen 2021, Uppsala
Det har varit ett stort intresse för att hittaut under den första dagen. Vi måste dock återigen påminna om hemfridszonen, allemansrätten och karttecknet för tomtmark.

Boende söder om checkpoint 1 har rapporterat att hittaut-deltagare har gått över deras tomtmark för att besöka checkpoints 1. Det är under inga omständigheter ok att göra. I det senaste nyhetsbrevet uppmanande vi alla som känner sig osäkra på allemansrätten att fräscha upp minnet genom att besöka sidan på följande länk

Vi vet att vi inte når alla deltagare via nyhetsbrev, och inte heller via nyheter på hemsidan, men låt oss hjälpa varandra. Ser ni någon som kliver in på tomtmark (olivgrönt på kartan) eller en besådd åker (gult med svarta prickar, som kan vara besått någon gång under växtcykeln) för den delen, uppmärksamma dem på att det inte är tillåtet och att de måste välja en annan väg. Om allemansrätten och hemfridszonen inte respekteras av ett flertal deltagare kommer vi att få problem med att fortsätta arrangera hittaut. 

Så låt oss hjälpa varandra, så att hittaut kan arrangeras många år framöver!

Skribent: David Lingfors