Nyheter

Viktig info om checkpoints

Checkpoint 23 Checkpoint 23
Checkpoint 23 har flyttats
Här kommer information om några checkpointändringar. Nr 28-31 utgår, och nr 2, respektive 23 har flyttats.

Checkpoint 28-31 utgår

Det kommer tyvärr inte vara möjligt att registrera checkpoint 28-31 i årets hittaut. Detta efter önskemål från markägarna. Bland annat har delar av skogen drabbats av granbarkborre och kommer att avverkas, vilket gör att kartan inte kommer att stämma längre, men framförallt behöver skogsmaskinisterna vara trygga med att arbeta ostört utan att äventyra säkerheten för deltagare som rör sig i närheten. Deltagare ombeds också att ta en annan väg än den stora stigen som är kryssad längst ned i kartklippet ovan om ni ska ta er till övriga checkpoints i Stenhagenskogen.

I bilden nedan ser ni också att checkpoint 23 flyttats en bit söderut. Detta eftersom granplantor tagit skada på hygget (streckad markering) när deltagare korsat detta. Välj därför en annan väg.

Checkpoint 23 flyttad

Eftersom deltagare har tagit sig in på tomtmark söder om den "nya" placeringen av checkpoint 2, har vi blivit tvugna att flytta den på nytt, nu till östra sidan om  byggarbetsplatsen (rödmarkerad på kartan nedan).

Som tidigare påtalats är olivgrönt på kartan, dvs. tomtmark, förbjudet att beträda. Tyvärr har det inte nått dem som inte läser nyhetsbrevet eller nyheter på hemsidan. Vi ber er som faktiskt läser detta, att vara goda ambassadörer för hittaut och upplysa andra deltagare som inte har kännedom om vilka regler som gäller om ni ser att någon hamnat fel. Vi är väldigt glada att vi genom nått även de som inte vistas i naturen så ofta, men för att hittaut ska vara möjligt att genomföra många år framöver är det viktigt att vi hjälps åt så att så många som möjligt respekterar de regler som gäller.

Checkpoint 2 flyttad på nytt

Skribent: David Lingfors