Nyheter

Några saker att tänka på när du hittarut

Roligt att så många vill hittaut! 😊 Vi vill påminna om några saker som är viktiga att tänka på när man är ute och letar checkpoints. För du kommer väl ihåg detta?

När man rör sig i naturen är det allemansrätten som gäller. Utöver allemansrätten har vi här listat några punkter som är viktiga att tänka på. På så vis är det större chans att vi får hittaut och leta checkpoints på ett område igen ett kommande år.

  1. Olivgrönt på kartan = tomtmark, dvs förbjudet att beträda. Det är även förbjudet att gå in på områden som tillhör förskolor och andra områden som du inte hade gått in på annars heller.

    Men, att gena lite över hörnan på en tomt borde ju inte göra något? Eller? Jo, det gör något. En tomt är alltid förbjuden att beträda. Tänk själv om 1000 personer hade genat över dina jordgubbsplantor... Håller er därför alltid utanför tomtgränser.

  2. Kör aldrig bil på privata vägar eller vägar med körförbud. Kanske ganska självklart men tyvärr har det ändå förekommit bilar med folk som hittarut på vägar med körförbud. Ett körförbud har satts upp av en anledning så snälla, kör inte bil på dessa vägar.

  3. Vi har en fantastisk rätt i Sverige som heter Allemansrätten. Ta vara på den! Generellt gäller "Inte störa - inte förstöra". Utgår ni från det när ni är i naturen så kommer det att gå susen!

Har du tagit dig igenom alla tre punkterna! Toppen! Då vill vi bara säga - Ut och Njut!