Orientering i skolan

Orientera i skolan

Om Orientera i skolan

Den här plattformen är till för dig som vill ha inspiration, stöd och hjälp med undervisning i kart- och orienteringskunskap. Materialet vänder sig främst till alla årskurser på grundskolan men kan även fungera som inspiration till undervisning på gymnasienivå. 

Clio läromedel

Som ett komplement till Orientera i skolan har vi tillsammans med Clio läromedel tagit fram ett digitalt utbildningsmaterial för både elever och lärare. Clio verkar för att inspirera och hjälpa lärare att planera och genomföra sin undervisning men deras styrka är främst att alltid sträva efter de bästa lösningarna för ett bättre lärande för varje enskild elev. De erbjuder en digital utbildningsmiljö som är uppbyggd av texter, uppgifter, videoklipp, interaktiva quiz och aktiviteter. Området för orientering består av olika lektioner där eleverna genomför övningar som steg för steg följer läroplanen och dess lärandemål. Eleven får snabb feedback då systemet rättar uppgifterna direkt, på så sätt kan även läraren följa elevens utveckling direkt i verktyget.

För att skapa ett konto klickar du på länken och fyller i dina uppgifter. För att komma till Orienteringsförbundets material hos Clio kan du klicka här. Från och med 15/12- 2022 ingår Clio i Gleerups utbildning AB. Behöver du support eller hjälp tar du därför kontakt med Gleerups info@gleerups.se eller 040-20 98 10.