Nyheter

Nyhetsbrev #2 - 2024

Cykel Cykel
Information om bland annat extrasläpp och checkpoint 100

Nu släpper vi fler checkpoints

Hej alla deltagare i Hittaut Hässleholm!

Säsongen är igång och hittills har 885 deltagare gjort drygt 27 000 registreringar, dessutom är det många fler som kommer ut i naturen tack vare Hittaut men valt att inte registrera.

Söndag den 2 juni klockan 8 släpper vi ytterligare kontroller, kontrollerna blir då synliga i appen och PDF för egen utskrift kommer att finnas på hemsidan. Det blir ett antal kontroller som med fördel kan tas på en cykelrunda, eller uppdelat på flera cykelrundor, på vägar runt Vinslöv. Det kan bitvis vara backigt och utmanande terräng men det blir även vackra vyer så vi hoppas att ni ska kunna njuta av naturen.

Tips, ta inte bilen längre än nödvändigt. Cykelcheckpointsen är placerade på ett till ytan stort område för att vara lite utmanande. Dela gärna upp det i mindre rundor, då kan det även vara möjligt att gå eller springa för den som inte vill eller kan ta cykeln. Stolparna är placerade i område med lite biltrafik så därför är vi måna om att vi rör oss på cykel eller till fots. Vi hoppas ju att vi ska vara välkomna med Hittaut även framöver.

Rätt ska vara rätt

Vi har sedan vårt första nyhetsbrev för året noterat att det var felaktiga länkar i det så nu försöker vi göra om och göra rätt.

Info om utlämningsställen av kartor finns på vår hemsida och där finns även kartor i PDF-format för nedladdning och egen utskrift. Karta över extrasläpp finns enbart som PDF på hemsidan för egen utskrift och inte på våra utlämningsställen.

vår hemsida finns all information om Hittaut samlad.

Checkpoint 100

Onsdagen den 12 juni klockan 17.45 har vi i Hässleholms OK löpträning. Denna gång är det samling vid Bjärlången badplats.  Checkpoint 100 kommer att finnas på plats 17.45 - 19.00 och möjlig att registrera fram till midnatt. Alla som dessutom deltar i träningen och går eller springer en runda bjuds på varm korv efteråt.

Flyttade checkpoints

Sedan starten har vi behövt flytta följande checkpoints, nr 80 som är placerad på garnisonsområdet i Hässleholm, och nr 162 och 164 i Bjärnum. De nya placeringarna är synliga på kartorna på hemsida och i app så vi rekommenderar dig som använder papperskartan att själv göra ändringarna innan du ger dig ut.

Uppdatering om Hittaut-appen

Arbetet med Hittaut-appen fortsätter. Vi är medvetna om de problem som finns i appen och det är ytterst olyckligt att appen inte fungerar som tänkt. Appen har inte fungerat som planerat efter att vi släppt på många användare.

Flera viktiga uppdateringar i appen har börjat släppas ut de senaste dagarna. Den största skillnaden är att vi ändrat hur kartorna laddas ned, vilket bland annat ska göra så att kartor laddas ner i bakgrunden (det vill säga när skärmen är släckt eller när en annan app är synlig, vilket inte fungerade förut). Det gör att kartan inte upplevs ladda ner lika långsamt. Ändringarna ska också lösa problemet att kartor laddas ned gång på gång.

Fina vinster att vinna!

Vi påminner om att varje checkpoint som registreras i Hittaut Hässleholm är en lott till våra vinstdragningar. I år kommer det att ske två vinstdragningar, en gång under säsongen och en när säsongen avslutats. Den första vinstdragningen blir under andra halvan av augusti och den andra vinstdragningen blir efter säsongsavslutningen den 3 november.

Friskvårdsutmaning

Du vet väl att Hittaut kan användas som friskvårdsaktivitet på ditt företag/din arbetsplats. Skapa lag och utmana varandra att samla checkpoints. Kontakta hassleholm@hittaut.nu för mer information.

Andra Hittaut i närheten

Vill du utforska andra Hittautområden?

Hittaut finns runt om i hela Sverige på över 90 olika orter!

I Skåne finns sju av dessa och förutom Hässleholm finns nedanstående Hittautområden:

  • Eslöv – 27 april - 3 november
  • Kristianstad – 1 maj - 3 november
  • Osby – 15 april - 15 augusti
  • Simrishamn – 28 mars - 30 november
  • Skåne – 12 april - 10 november
  • Östra Göinge – 5 maj - 30 september

Vi hoppas att även årets Hittautsäsong ger er nya platser att upptäcka och uppleva i vår närmiljö.

Har ni några frågor når ni oss alltid på sociala medier och hassleholm@hittaut.nu

Vänliga hälsningar,
Projektgruppen för Hittaut
Hässleholms OK