Nyheter

Arbetsplatsen som antagit Hittauts friskvårdsutmaning

Meetx_intervju Meetx_intervju
"Så många checkpoints som möjligt fram till 31 december!" Det är mottot i företaget Meetx som arbetar aktivt med att vara en hållbar arbetsplats. De är ett av många företag som har de antagit Hittauts friskvårdsutmaning fram till de sista projekten stänger den 31 dec.

Hur har ni motiverat era anställda till att Hittaut?

Vi är ett sammansvetsat gäng som tycker om utmaningar tillsammans! På våra veckomöten tar vi upp ”veckans Hittautare" och ser vem som hittat flest checkpoints veckan innan. Det har peppat flera kollegor att leta checkpoints. Att det är en grupptävling gör att allas insats räknas.

Roligt är att tävlingen har inte bara fått ut kollegorna utan det har även engagerat, sambo, barn och föräldrar i utmaningen. Det har verkligen gett en positiv effekt på ökad friskvård och motion, framförallt i tider när vi har mycket arbete.

Vad fick er att hoppa på Friskvårdsutmaningen i Hittaut? 

Vi är en del av koncernen Svenska Mässan Gothia Towers. I koncernen arbetar Staywell, en grupp hälsoambassadörer som tar fram olika aktiviteter och utmaningar för personalen för att främja personalens välmående. Utmaningen i koncernen var att skapa lag och tävla emot andra avdelningar fram till årsskiftet. Vi antog utmaningen och skapade vårt lag Meetx, som än så länge ligger i  ledning i Göteborg! 😉

Vad gör er firma och vart är den stationerad? Hur många av de anställda har provat Hittaut?

Vi sitter i centrala Göteborg och är en Professionell Konferens Arrangör (PCO). Vi arrangerar vetenskapliga möten runt om i Sverige för organisationer, föreningar, sjukhus, högskolor och universitet. Vi arbetar på olika platser i landet och har god kännedom om städerna vi arrangerar möten i. Tack vare Hittaut och friskvårdsutmaningen har vi fått se nya platser i städerna och kommit ut på cykelturer, promenader eller löpturer trots att man många gånger är trött efter en arbetsdag. Ett exempel är när Jenny Enocsson och Veronica Rehn hade hand om utställningen för @Röntgenveckan i Uppsala och lånade cyklar på Scandic Upplandia för att ta sig ut och leta checkpoints utanför stadskärnan. Hela gänget på Meetx är tävlingsmotiverade och det har gjort att alla är delaktiga och letar checkpoints.

Favoritort att Hittaut på?

Svårt! Skulle nog säga att de är roligt på alla orter. Man hittar alltid nya smultronställen och det är ett roligt sätt att se nya platser!

Försäljningsansvarige, Charlotte Augustsson är den som letat flest checkpoints på Meetx och hon har bland annat tagit sig ut i Skärgården i Göteborg och till ön Björkö, där hon hittade alla checkpoints. Även hemmaskogen, Ängårdsbergen i Göteborg erbjuder fina utmaningar och checkpointsturer har gjort att hon hitta flera nya stigar att springa på.

Nu är det slutspurt i friskvårdsutmaningen och Meetx fortsätter efter mottot "så många checkpoints som möjligt fram till 31 december!" Eftersom vi har fördelen med att resa runt i Sverige med våra konferenser och kongresser får vi chansen att ta del av Sveriges natur på ett härligt sätt.

Tack för att vi fick ta del av ert härliga gäng och utmaning!

meetx_intervju

Meetx_Intervju

meetx_intervju