Nyheter

Hittat ut och hitta vidare

orientera orientera
Orientering - en sport för alla
Har du varit aktiv med hittaut och fastnat för det här med skog, frisk luft och äventyret som varje checkpoints ger? Här nedan kan ni hitta er närmsta orienteringsförening, vart det går att provträna och var det arrangeras andra motionsaktiviteter som naturpasset och motionsorientering.


Orienteringsaktiviteter nära dig

Hitta orientering

Här kan du leta upp var din närmsta orienteringsklubb finns, tveka inte att kontakta dem och dyk upp på någon av deras träningar. Alla är välkomna att testa på oavsett var i landet du är. Det finns även nybörjarkurser som du kan gå för både barn och vuxna, ett perfekt sätt att lära dig mer om hur man orienterar. Orientering är en idrott för alla.  


Motionsorientering

I Sverige arrangeras det många motionsorienteringar varje år. Motionsorientering, är en eventbaserad aktivitet som erbjuder orientering i olika svårighetsnivåer och med olika längd, med eller utan tidtagning. Det finns alltid instruktör på plats som hjälper dig komma igång. Anmäler görs på plats och du kan betala kontant och ofta med swish.


Naturpasset 

Vill du testa orientering mer på egen hand så finns det något som heter Naturpasset. Det är en karta som du kan köpa på olika ställen runt om i Sverige. Här kan du se vart det finns. På kartan finns det ett antal utsatta kontroller som du kan ta när du vill. Naturområdena och kontrollerna är noga utvalda för att ge dig en fin naturupplevelse och en lagom utmaning.

Kontrollerna sitter vanligtvis ute från april till oktober och kan besökas när som helst. Du kan välja att gå, springa och ibland till och med cykla till kontrollerna.LYCKA TILL!