Nyheter

Hittaut 2023 summeras i en deltagarenkät

Avholmsberget_Hudiksvall_Andreas_Davidsson Avholmsberget_Hudiksvall_Andreas_Davidsson
Avholmsberget Hittaut Hudiksvall. Foto: Andreas Davidsson
- ”98,6 % rekommenderar Hittaut” och många längtar redan till nästa säsong…

- ”Skulle gärna se något vinteralternativ, för det är väldigt långt till nästa säsong..”

Hittauts arrangörsföreningar kan med stolthet blicka tillbaka på en framgångsrik säsong 2023. 98,6 % av deltagarna är så nöjda att de rekommenderar andra att prova orientering och Hittaut!


Statistik_2023

Arrangörsföreningarna gör att konceptet får en spridning över hela landet. 2023 har 93 projekt deltagit, vilket betyder att antal projekt har ökat för varje år sedan start.

Antal registrerade deltagare ser ut att komma upp i höjd med 2022, vilket återigen innebär att Hittaut når ut till 100 000 personer. 

En viktig del i Hittauts framgångsrika spridning som motionskoncept är de digitala verktyg som finns tillgängliga att använda gratis för alla ”Hittautare”. Appen har funnits sedan 2015, och är det hjälpmedel som 49 % av deltagarna använder när det letar checkpoints. 18 % av deltagarna använder app och papperskarta parallellt när de orienterar efter checkpoints.

Under 2023 har ”tekniklyftet” genomförts, ett stort arbete för att underhålla och förbättra de digitala verktyg som lägger grunden för Hittaut. Vi ser fram emot att presentera det tillsammans med en anpassad och användarvänlig Hittautapp till våren 2024.

- ”Jag avskydde orientering i skolan men hittautappen är ju skoj! Har tagit över 500 checkpoints i år.”

Svenska Orienteringsförbundets Hittautteam tackar alla arrangörsföreningar och deltagare för ännu en fantastisk säsong!