Nyheter

Hittaut får bonus-säsong på fem platser i december

Hittaut julsäsonger Hittaut julsäsonger
För den som bor i eller har ärenden till Strängnäs, Sigtuna, Hässleholm, Katrineholm eller Alingsås finns chans att leta checkpoints under december. Här har nämligen arrangörerna, i vissa fall med stöd från de lokala handlarna, initierat en julsäsong med checkpoints i stadsmiljö.

När dagarna blir kortare och vädret allt bistrare så här års kan det kännas motigt att ta sig ut. Som alltid är det viktigt för såväl kropp som knopp att få in rörelse i vardagen, gärna utomhus, för att vi ska må bra. På fem platser i landet kan Hittaut bidra till att locka ut människor på checkpointsjakt i stadsmiljö under julmånaden. I Stockholm och Göteborg är huvudsäsongen fortfarande igång, så där finns också chans att leta checkpoints - ända till årsskiftet.

I Strängnäs och Hässleholm är centrumhandlarna en viktig samarbetspartner. Checkpoints är placerade i skyltfönster och handlarna står för priserna.

   - Handlarna i centrala Strängnäs kontaktade oss med en förfrågan om att ordna en kartpromenad under advent och julhandeln. När vi funderade på vad vi skulle kunna bidra med kom vi att tänka på Hittaut, berättar Anna Stenström Jonsson, projektledare för Hittaut Strängnäs. För vår del är det positivt att på detta sätt sprida Hittaut ytterligare bland företag och affärer i centrum inför kommande säsong.

   - I Hässleholm arrangeras Hittaut i advent i samarbete med Hessle City. Säsongen startar efter skyltsöndagen och avslutas efter mellandagsrean, berättar Jan-Erik Liljefors, nytillträdd projektledare i Hässleholms Hittautorganisation.

I Alingsås blir det två släpp med checkpoints. 11 december släpps 25 checkpoints i stadskärnan. På juldagen släpps ytterligare 25 checkpoints, men då runt elljusspåret vid OK Skogshjortarnas klubbstuga Hjortgården.

   - Juldagen var den dag under vår julsäsong ifjol som flest folk var ute och letade checkpoints, berättar Lennart Hålsjö, projektledare i Alingsås. Det är väl skönt med en promenad efter all julmat.

Även i Sigtuna släpps julens checkpoints i omgångar. Sju nya checkpoints blir tillgängliga varje advent. Första advent välkomnas deltagarna till det västra kartområdet,  andra advent till det norra, tredje till det östra och slutligen, på fjärde advent, till det södra.

Hittaut Katrineholm bjuder på en julkalender med en ny checkpoint varje dag fram till jul. Dessa presenteras i samarbete med lokala sponsorer.

Passa på att ta en promenad med Hittautkartan i hand och samtidigt njuta av julbelysningen på stans gator och vinterdvalan i skogarna.

Här kan du Hittaut i december:

o Strängnäs i advent: 28/11 - 31/12

o Sigtuna julen 2021: 28/11 - 31/12 

o Hässleholm i advent: 1/12 - 6/1

o Katrineholm julkalender: 1/12 - 31/12

o Alingsås julspecial: 11/12- 9/1 

o Stockholm och Stockholm Järva: pågående - 31/12

o Göteborg: pågående - 31/12