Nyheter

Senaste nytt kring appen

? ?
Som många av er märkt så har vi haft en del strul under våren. Vi jobbar ständigt med förbättring och felsökning av vår app för att hittaut-aktiviteten ska bli så smidig, enkel och bra som möjligt. Vi är oerhört tacksamma över att ni hör av er till oss när det är något som inte funkar som ni vill, så att vi kan hjälpa er och att ni hjälper oss i vår felsökning.

SENASTE NYTT 

Publicerat den 20190628

Hemsida och app är nu stabila sedan ett tag tillbaka, vilket känns skönt. Vi har inga kända buggar just nu. Det finns ett antal mindre buggar och även mindre utvecklingsjobb som kommer fortsätta under sommaren och hösten men i en lägre takt nu under sommaren. 

Det som är fixat sedan senaste uppdatering är:

App och hemsida är stabil igen. Vi har nu hittat de fel som gjort att sidan varit trög alternativt legat nere. Det var hantering av statistik som var orsaken och detta är nu åtgärdat.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Publicerat den 20190605

Just nu dyker det upp många frågor kring detta:

Appen hänger sig

1. Inget går att göra med appen

För de flesta fungerar appen som den ska. Men för vissa hänger den sig och det går inte att få igång den genom att av- och ominstallera. Då kan du testa att gå till din mobils inställningar- appar- leta reda på hittautappen och gå till dess lagring-rensa cacheminnet och rensa data. 


2. Det går inte att logga in i appen

Tyvärr verkar det vara några mobilmodelller som inte går att logga in i appen . Vi upplever att det rör sig om Samsung och Sony. Testa att göra en "clear storage" av cacheminne och data som beskrivs ovan. Fungerar det inte efter det, hänvisar vi till att använda hemsidan, den är mobilanpassad och gps-plutten finns här med. 


GPS-plutten

1. Den finns på kartan men den rör sig inte

-Gå till din mobils inställningar- appar- leta reda på hittautappen och gå till dess lagring-rensa cacheminnet och rensa data. 

2. GPS-plutten saknas på kartan i appen

-Kolla först i appen under " Mina inställningar", där kan du sätta på gps-funktionen. Den ska vara helblå och cirkeln ska dras till höger. 

-Gå till din mobils inställningar-Appar-Behörigheter- Plats. Ge behörighet till platsen för hittaut-appen. 


Statistik

1. Uppdatering av app - strul med statistik
I och med uppdateringar av appen har statistiken legat nere. I några fall har checkpoints som registrerats i appen inte dykt upp på "min sida" på hemsidan och sedan försvunnit från "min statistik" i appen. Detta är något vi nu felsöker och hoppas ha en lösning på inom kort. Har detta hänt dig, mejla till hittaut@orientering.se och skriv vilka checkpoints du tagit som försvunnit från din sida så lägger vi till dem manuellt. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Frågor och svar

Här kan ni hitta svar på vanliga frågor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ut och njut

Vi beklagar att det strulat för vissa av er och tackar för ert tålamod. Vi hoppas att ni ändå kan njuta av hittaut! Papperskartan finns alltid att tillgå och du kan fota dina checkpoints och registrera hemma vid datorn i efterhand. 


Fånga ögonblicket, ut i din närmiljö och njut av fåglarnas kvitter och den helande effekten som faktiskt skogen har!