Nyheter

Uppsalas projektledare David delar med sig om hittaut

David Lingfors David Lingfors
Projektledare David Lingfors
hittaut har funnits i Uppsala sedan 2010 och David har varit i organisationsgruppen från och till sedan 2011, samma år som han han blev medlem i OK Linne. Nu går han in i tredje året som projektledare för hittaut Uppsala!

I förra veckan hade vi från hittaut centralt den stora äran att besöka David Lingfors i Uppsala vid checkpoint nr 31 i ett industriområde i Uppsala, ett stenkast från Davids jobb. Detta är tredje året som han är projektledare för hittaut. "Det är mycket jobb men väldigt roligt", säger han. Han jobbar heltid, orienterare på elitnivå och håller samtidigt även i trådarna som projektledare för hittaut i Uppsala. 


Positiv feedback från deltagarna
När vi ställer frågan till David var det bästa med att driva hittaut är svarar han utan tvekan den positiva feedbacken en får av deltagarna. "Jag möter ofta äldre som är ute med sina cyklar, då brukar jag fråga hur det går för dem", berättar David. "Jag ser dem på långt avstånd på grund av den stora kartan", fortsätter han och ler glatt. 


Hur inkluderar en sina föreningsmedlemmar i hittaut?
Det är lätt att få medlemmar att arrangera en träning eller tävling men svårare att inkludera alla medlemmarna i hittaut. "En tävling vet alla vad det är och hur det fungerar men hittaut är ett nyare koncept där upplägget ser lite annorlunda ut kanske är det där skon klämmer", menar David. "Förståelsen av vilket värde hittaut ger samhället, ger deltagarna upplevelser. bidrar till folkhälsan och hur mycket det stärker varumärket orientering, vår idrott är kanske något som kan promotas mer för att skapa en förståelse".  

"Vi exponerar hittaut genom att använda hittautkartan på våra breddträningar. På kartan har vi skrivit om OK Linné's intensivkurs för vuxna som alltid blir fulltecknade, så om du frågar en Uppsalabo vilka OK Linne är så vet nog de flesta att vi är en orienteringsförening"

Idrotts- och fritidsnämnden ser detta som en positiv satsning 
Hittaut Uppsala jobbar tätt tillsammans med idrott- och fritidsnämnden på kommunen för att skapa ett hållbart koncept. "Kommunen är väldigt positiva till hittaut och ser det som en billig peng för att aktivera så många människor", nämner David.  Tre snabba:

- Karta vs Appen
Kommentar: Jag väljer den fysiska kartan pga att jag ej har tillräckligt med minne i mobilen. Men appen har utvecklas mycket bra den senaste tiden. 


- Tillsammans vs Själv
Kommentar: Jag hittar oftast ut själv men tror tillsammans oftast kan skapa en bättre upplevelse. 


- Till Fots eller Rullandes
Kommentar: Rullandes då jag ser det som en möjlighet att rasta mina rullskidor och kolla att checkpointsen sitter kvar. 


De tre bästa med hittaut:
  1. Upptäcker nya delar av sin hemstad fast jag bott här ganska länge.
  2. Du kan hittaut när och hur du vill. Väldigt flexibelt och enkelt.
  3. Det är en tryggheten som deltagare att vistas i naturen då de börjar i staden för att sedan ta ett steg i taget och tillslut eventuellt ge sig ut i skogen. De lär sig också att hantera kartanKarta
    Tack för att du delade med dig David!

Kom ihåg att dela med er av era upplevelser genom att dela på sociala medier, #hittaut & #hittaut2018

Kom även ihåg att delta i hittaut:s fototävling som pågår fram till sista juli!


Följ oss på vår instagram @hittaut_orientering och Facebook www.facebook.com/hittaut.nu.