Nyheter

Vinnare i fototävlingen "Ditt bästa sällskap på Hittautturen"

Margareta_Frans - Hund och karta Margareta_Frans - Hund och karta
Fotograf: Margareta Frans
Att fånga sitt bästa Hittautsällskap på bild eller film var uppgiften i sommarens fototävling. Återkommande teman vi sett i tävlingsbidragen har varit vänner, familj, husdjur, djur i skogen och Hittautkartan. Juryn har nu utsett tre vinnare vars bidrag du kan se här.

Ditt bästa sällskap när du hittar ut: kan det vara kompisen, familjen eller kollegan? Hunden, rådjuret eller fågelsången? Detta var frågan vi ställde i sommarens linda. Och vilka tävlingsbidrag vi fått in! Tack till alla er som delat med er av era upplevelser i skog och mark denna sommar.

Nu har juryn, bestående av representanter från Svenska Orienteringsförbundet och Hittauts huvudpartner Landshypotek Bank, utsett tre vinnare som får var sin ryggsäck med innehåll som kan komma väl till pass på framtida skogsutflykter. Vinnarbidragen visas här nedanför, utan inbördes ordning.

Margareta Frans har tagit bilden i ovankant av den här artikeln och berättar så här om Hittaut och sitt bästa Hittautsällskap, hunden Emma.
   - Min Hittautsäsong har varit helt fantastisk. Jag har träffat många som frågar vad jag gör när jag är ute och letar checkpoints i stadsmiljö och många blir nyfikna och vill också prova på. I skogen är det underbart att vara ute med mitt sällskap, hunden Emma. Bilden togs en ganska varm dag, jag blev trött i fötterna och Emma i sina tassar. Jag lade kartan på bordet och tänkte att vi skulle vila, då började Emma att titta på kartan som om hon trodde att vi gått vilse och ville hjälpa till!


Christina Tornham

Den andra vinnaren är Christina Tornham som har fotat sin bästa vän när de är ute och tar checkpoints tillsammans i skogarna runt Ljungskile. De började med Hittaut förra året och blev båda snabbt inbitna Hittautare. I år blev de färdiga lite snabbare med att ta alla 160 checkpoints i Hittaut Uddevalla än under fjolåret. Övning i kartläsning ger färdighet! 


Anette Lorentsson

Anette Lorentsson är vår tredje vinnare och hennes tävlingsbidrag är en film på de får som hon möter under en checkpointrunda.

   - När jag var ute i Göteborgs södra skärgård på Brännö/Galterö träffade jag på de här fåren som kom gående på spången. Det var inte lätt för mig att gå av spången och släppa förbi dem, för då hade jag blivit jätteblöt. Jag pratade med fåren och sa att de kunde gå på sidan och jag kunde gå vidare på spången. 

Anette berättar att hon oftast går själv när hon hittar ut men att hon ibland har sällskap av en eller ett par vänner. 

   - Jag har hittat 203 checkpoints i Göteborg i år, men jag vill ta alla innan säsongen är slut. Jag tycker Hittaut är en jättekul aktivitet! avslutar Anette.

Filmen finns att se på denna länk på Instagram.


Sommaren övergår nu alltmer i höst. Ta dig ut i naturen och njut av höstens färger när de börjar komma. Fortsätt gärna att dela dina upplevelser med Hittaut i sociala medier!