Nyheter

1 juni startar 2019 års projekt!

starthudik2019 starthudik2019
Äntligen är det vår i luften och man kan återigen komma ut i skog och mark och röra på sig! Ännu roligare blir det om man samtidigt kan leta checkpoints med en karta i handen. Som tur är så pågår just nu planering för fullt när det gäller 2019 års Hittaut-projekt i Hudiksvall. Premiär blir den 1 juni i samband med sprint-SM i orientering. Fram tills dess ska kartor uppdateras, checkpointplatser rekas, samarbetspartners rekryteras och så småningom även karttryck, distribution och utsättning.

Det är alltså sjätte året i rad som det nu blir Hittaut i Hudiksvall. Stommen i projektet är givetvis densamma där det kommer delas ut en stor och detaljerad orienteringskarta över utvalda delar av kommunen. På denna finns 150 checkpoints markerade - vilka deltagarna kan leta och registrera via en app eller hemsidan. För varje kod som registreras in får man en vinstchans i de olika månadsdragningarna. Dessutom genererar det poäng till sitt företag eller klass om dessa är anslutna till Hittauts friskvårdsutmaningar.

Hittaut Hudiksvall har varit en stor succé tidigare år där ca 1500 deltagare varje år nyttjat projektet. Totalt i Sverige registrerades förra över 1 miljon checkpoints och i år kommer hela 46 orter i Sverige vara anslutna till projektet som ägs av Svenska orienteringsförbundet. Så att Hittaut har blivit en riktig hit - inte bara i Hudiksvall.

Nyheter 2019!

Som vanligt försöker arrangörerna Forsa OK, OK Dellen och Hudiksvalls OK förnya projektet lite varje år. Bland annat kommer det bli en helt ny karta i Bobygda. Och så blir det såklart 150 helt nya checkpoint-platser att besöka. Det blir även kartor i Iggesund, Näsviken, Delsbo, Hudiksvall och ytterligare något område. Det har även satsat en hel del på att uppdatera den populära appen där man kan navigera efter och registrera sina tagna checkpoints.

Självklart blir det även fortsatt satsning på Hittauts friskvårdsutmaningar. I Skolutmaningen kan kommunens alla skolklasser nyttja Hittaut och tävla om ett fint klasspris. Här hoppas arrangörerna att ytterligare klasser ska anmäla intresse (gör det redan idag till hudiksvall@hittaut.nu - det är gratis!).

I företagsutmaningen står titeln Hudiksvalls friskaste företag på spel! Här hoppas vi såklart att många företag och arbetsplatser tar chansen att nyttja Hittaut som en rolig friskvårdsutmaning och satsar på friskvård istället för sjukvård...

Företagare - friskvårdsutmaning eller marknadsföringsmöjlighet

Genom att du som företagare stöttar vårt Hittaut-projekt, så bidrar du inte bara till ökad folkhälsa då Hittaut når mer än 10% av invånarna. Du får även chans att använda Hittaut som en friskvårdsaktivitet på just ditt företag. Ökat välmående leder såklart till gladare medarbetare och en bättre arbetsplats. I förhållande till sjukvård är det väldigt billigt att satsa på friskvård och genom Hittaut får ni en aktivitet som tilltalar många och som ALLA kan vara med på!

Förutom möjligheten att anta vår Företagsutmaning erbjuder vi dig som företagare en unik chans att profilera ert varumärke och företag i en mycket positivt miljö - som når en stor del av invånarna och många förbipasserande turister. Vi kan tex erbjuda:

- annons på vår karta som går ut till alla hushåll
- annons/information i digitala nyhetsbrev och på vår hemsida
- möjlighet att få ert företag utmärkt på vår stora, detaljerade karta
- sponsrad checkpoint för att locka ca 500-1000 personer till din affärslokal
- möjlighet att bidra med priser som goodwill och spridand av ert varumärke

Här kan du läsa mer om vad du som företagare kan bidra med och få ut av ett samarbete med Hittaut Hudiksvall

Du som privatperson kan också bidra på olika sätt:

- antingen swisha ett bidrag för att stötta Hittaut (frivilligt)
- sponsra en checkpoint för 500 kr. Du får välja placering och får ditt namn på stolpen. Swisha 500 kr till 123 158 89 12 (Hittaut Hudiksvall)
 (Hittaut Hudiksvall, märk med stolpe + ditt namn. Samt maila oss för dina kontaktuppgifter)
- engagera dig i någon av våra arrangörsföreningar och tex hjälpa till att sätta ut checkpoints eller fylla på våra kartställ

Låter detta intressant? Maila hudiksvall@hittaut.nu redan idag eller ring projektledare Andreas för mer info, 070-425 47 94. Senast den 15 april behöver vi din bokning!

swish hudiksponsra checkpoint