Nyheter

22 maj startar årets Hittaut-projekt

Hittaut Hudik karta2018 Hittaut Hudik karta2018
22 maj – 7 oktober kan du leta checkpoints i Hudiksvalls kommun För femte året i rad drar nu succén – friskvårdsprojektet Hittaut igång igen den 22 maj i Hudiksvalls kommun. Nya kartor har producerats och dessutom har 150 nya, färska checkpointplatser valts ut – som bara väntar på att bli upptäckta. För att komma igång behöver du en karta – som delas ut gratis med start från den 22 maj, då invigning sker klockan 12.00 på torget i Delsbo.

Intresset för att leta checkpoints i sin närmiljö har varit stort under tidigare år och de arrangerande orienteringsklubbarna Forsa OK, OK Dellen och Hudiksvalls OK hoppas såklart på samma goda uppslutning i år. Förra året samlade projketet över 1600 deltagare som tog ca 65 000 checkpoints.
Till året har en hel del nya områden tillkommit så som Hillsta, Åbo Dansbana och Josefsberg. Dessutom kommer Lintjärn och Friggesund tillbaka, vilka båda är områden som uppskattats mycket av deltagarna. Så det finns mycket nytt att upptäcka i Hudiksvall med omnejd.

Det unika med Hittaut är att det är öppet och tillgängligt för alla, dygnet runt. Du kan leta checkpoints när du vill, hur du vill och med vem man vill. Oavsett ålder, kön, kunskapsnivå eller rörelseförmåga – det finns checkpoints i alla svårighetsgrader och med olika tillgänglighet. Att delta i projektet är dessutom helt gratis, då det finansieras av Hudiksvalls kommun, samt sponsorer och bidragsgivare. Allt arbete sköts ideellt av de tre orienteringsklubbarna, som ser en stor vinning i att kartan blir tillgänglig för alla, samt att man kan ge sig ut och orientera när man själv vill. Dessutom genomförs en Friskvårdsutmaning bland företag och arbetsplatser samt en Skolutmaning bland kommunens skolklasser – för att sporra och aktivera ännu fler. 

Registrera dina checkpoints och ha chans att vinna fina priser

Checkpointsen finns utplacerade både i närområden, men också längre ut i skogen. Alla har en unik kod, vilken man rapporterar in på sitt Hittaut-konto. För varje tagen checkpoint kan man vinna fina priser eller följa sin utveckling i de topplistor som finns på hemsidan och som sporrar många deltagare att hitta fler checkpoints.

Du kan antingen knappa in koderna direkt på ditt konto här på hemsidan. Eller så använder du appen Hittaut som du laddar ner gratis. Har du ett konto sedan tidigare använder du samma uppgifter som förra året, annars skapar du ett nytt konto för att komma igång. Det är hel gratis!

För varje checkpoint du registrerar har du chans att vinna fina priser i våra månadsdragningar. Och vid vår slutdragning efter den 7 oktober då projektet avslutas vinner en av våra deltagare ett skidpaket från Percykel.

Välkomna på invigning 22 maj kl 12.00, Delsbo

Det enda du behöver för att komma igång är kartan – vilken är gratis! Vill du ha kartan först av alla behöver du komma till invigningen i Delsbo den 22 maj kl 12.00. Det blir startskottet för årets projekt och därefter kommer kartor att finnas att hämta gratis i kartställ på matäfferer, turistbyrå etc – eller så laddar du ner Hittaut-appen, vilken också är gratis, och nyttjar kartan helt digitalt.

FAKTA HITTAUT HUDIKSVALL

Hittaut är ett friskvårdsprojekt som finns på 32 orter i Sverige.
Totalt deltog 1640 personer i Hittaut Hudiksvall 2017
Över 65 000 checkpoints registrerades
Arrangeras i Hudiksvall av Forsa OK, Hudiksvalls OK och OK Dellen.
150 checkpoints har placerats ut i Hudiksvall
9 extra checkpoints kommer släppas under hösten
Projektet pågår mellan 22 maj - 7 oktober
Gratis och öppet för alla!
De lättaste checkpointen är hjulanpassade och tillgängliga för alla
Chans att vinna fina priser för varje registrerad checkpoint
Kartor delas ut gratis i ställ

Invigning Hudik