Nyheter

Chans att vinna 3000 kr till klasskassan!

hittautbanners24-skolutmaning hittautbanners24-skolutmaning
I Hittauts Skolutmaning tävlar ni tillsammans i klassen - mot övriga klasser i kommunen, där ni har chansen att vinna ett fint klasspris till hela klassen. Det enda du behöver göra är att leta och registrera checkpoints på ditt Hittaut-konto, samt koppla det till din skola   Lions Hudiksvall skänker 3000 kronor till den flitigaste skolklassen i Hudiksvalls kommun! Missa inte denna chans och anmäl er redan idag

Hittauts Skolutmaning är den perfekta aktiviteten att göra både på skoltid och sedan fortsätta på fritiden! Här erbjuds alla skolelever i Hudiksvalls kommun en möjlighet att samla poäng till sig själv, sin skola och även sin klass. Därmed har man chansen att bli Sveriges bästa Hittaut-skola, samt i år även en möjlighet att vinna 3000 kronor till klasskassan då Lions Hudiksvall valt att sponsra vår Skolutmaning! 

hudik skolutmaning

Kom igång med Skolutmaningen!

Att komma igång med Skolutmaningen är helt gratis och väldigt enkelt! Det enda man behöver är ett intresse för Hittaut och att leta checkpoints! Använd Hittaut-kartan som en aktivitet på idrotten eller för att göra en utflykt med hela klassen. När eleverna är igång kan de sedan fortsätta att leta checkpoints och samla poäng på sin fritid.

Elever - registrera ett konto och leta checkpoints

Det enda som elev behöver göra är att skaffa ett Hittaut-konto samt koppla det till din skola. Kontot skaffar du gratis här på vår hemsida. Har du redan ett konto loggar du in kopplar det till din skola. Se instruktioner nedan! 

Därefter letar du checkpoints som vanligt och registrerar koderna via appen eller hemsidan. För varje tagen checkpoint får du även ett poäng till din skola. Kom ihåg att ha roligt och peppa varandra att Hittaut! Kanske ta med en kompis eller familjen på en utflykt. Du kan gå, springa, cykla och det går att köra hittaut när som helst!

OBS! Kom ihåg att det är INTE TILLÅTET att dela koder med varandra. Varje kod du registrerar på hemsidan/appen ska motsvara ett besök i verkligheten.

Se instruktioner nedan hur du skapar ett konto och kopplar det till din skola/klass

Anmäl er klass idag för att ha chansen att vinna 3000 kr till klasskassan!

Lärare eller föräldrar: Anmäl gärna er klass så vi vet att ni är aktiva! För att ha chans att vinna pris till klassen är detta nödvändigt! Det är helt gratis att vara med i Skoutmaningen och ni använder kartan och projektet precis som ni själva önskar. Vi hoppas dock att ni kan hjälpa eleverna att komma igång med Hittaut-konton och koppla dessa till sin skola, enligt nedan, för att vi ska veta hur många klasser som är aktiva. 

Kontakta hudiksvall@hittaut.nu för mer information om projektet, om ni vill ha kartor eller anmäla klassen! 


Så kommer du igång med Hittauts skolutmaning

1 Skapa ett konto

För att komma igång behöver du ha ett Hittaut-konto. Har du redan det - hoppa till steg 2.

1.1 Börja med att gå in på hittaut.nu/hudiksvall eller via appen Hittaut, som du laddar ner gratis till din smartphone.

app-qr


1.2 Klicka på den orange knappen ”skapa konto här!”.

hudik-skolutmaningnyhet


1.3 Fyll i dina uppgifter. Kontrollera att du fyller i din e-postadress korrekt. Avsluta med att trycka på Registrera.

skapa konto


1.4 Du får efter registreringen ett email där du måste godkänna/koppla e-posten till Hittaut. Öppna din email och tryck på länken i mailet. 

Får du inte detta mail - kontrollera din Skräppost. Kan du fortfarande inte hitta mailet - vänligen kontakta supporten på hittaut@orientering.se så kan dom hjälpa dig med registreringen.

2. Koppla ditt konto

Gå in på vår HEMSIDA, antingen via hittaut.nu/hudiksvall eller vi länk "Mina uppgifter" i appen. 

2.1 Klicka på Logga in uppe i menyn. Fylla i dina uppgifter och avsluta med knappen Logga in

logga in


2.2 När du är inloggad kommer en grön cirkel upp i menyn. Klicka på den och sedan Mina Uppgifter

mina uppgifter


2.3 Fyll i de uppgifter som behövs. Var noga med att välja vilken Hittaut-ort du vill tillhöra. Välj Hudiksvall för skolor i Hudiksvalls kommun.

minaupp-hudik


2.4 Nu kan du välja din skolklass i nästa meny. Avsluta med att trycka på Spara.

Klart - nu är du med i Skolutmaningen och samlar poäng till din skola! Kom ihåg att checkpoints räknas på ALLA HITTAUT-orter, dvs du kan leta och registrera checkpoints på alla orter i Sverige. 

OBS! Även checkpoint tagna innan du kopplade ditt konto till skolan räknas in!

minaupphudik


skolvalhudik


3. Registrera checkpoints

3.1 Använd hemsidan eller appen för att registrera dina checkpoints! Använder du hemsidan kan du även se statistik för dig själv och din skolklass

Välj Min Sida i menyn under den gröna cirkeln.

min sida


3.2 Välj om du registrerar in koderna i tabell-läge eller kartvy. Tabell-läge underlättar om man ska lägga in många koder på samma gång (tex om du har dom uppskrivna på kartan eller på papper). 

Registrerar du koderna medans du är ute rekommenderar vi att du använder appen. Använd samma inloggningsuppgifter där. 

hudikstat


4. Se statistik

4.1 På hemsidan under Min sida hittar du statistik hur det går för DIG och DIN SKOLKLASS. Där kan ni se hur ni ligger till mot andra sidor i kommunen. 

minskola


4.2 För att se statistik för hela Sverige - gå till startsidan hittaut.nu/hudiksvall och scrolla ner till statistik-blocken

Under fältet Sverigestatistik kan du se hur det går för våra lokala skolor.

skolastat


För utskrift

Vill du skriva ut instruktionen finns det att ladda hem en PDF-fil här: Instruktion skolutmaning -HUDIKSVALL.pdf

https://www.dropbox.com/s/7dxizqtnvhp149j/Instruktion%20skolutmaning%202022-HUDIKSVALL.pdf?dl=0