Nyheter

GPS-koordinater och information om APP

För att hitta våra 150 checkpoints som finns utplacerade kan du antingen använda vår papperskarta, en gps-enhet eller din smartphone. Här presenterar vi en kort guide hur du gör för att komma igång med de olika alternativen:

Papperskartan

Kartan delas inte ut till alla hushåll under 2017 års projekt utan du får istället hämta den i ställ på utvalda platser.
Här kan du se vart våra ställ finns - hämta en karta gratis.

När du hittar ut med papperskartan behöver du själv orientera dig fram till våra checkpoints. Varje checkpoint är markerade med en ring på kartan och en stolpe med Hittaut-dekal i verkligheten. Varje stolpe har en hemlig kod (en bokstav). Den får du anteckna och sedan rapportera in via vår hemsida eller app. För varje checkpoint du tar så är du med i utlottningen av priser.

GPS-enhet

När du letar checkpoints med en GPS så gör du på samma sätt som med papperskartan, men skillnaden att du istället skriver in koordinaterna i din gps-enhet och använder den för att söka våra punkter. Eftersom inte gps:en ger dig information om tomtgränser osv så rekommenderar vi att du använder detta system främst i skogen.

Vill du använda en GPS för att söka efter våra checkpoints? Då kan du se koordinater till alla checkpoints på denna sida

Smartphone / APP

Med vår APP kan du se vår karta digitalt, zooma och även slå på telefonens gps-funktion för att få hjälp med att se vart du är. I övrigt är det samma kartbild som papperskartan. För att använda din smartphone för att hitta ut behöver du ladda ner vår APP som är gratis. Den heter hittaut.nu och finns att hämta för Android och Apple (tyvärr ingen app för Windows phone). Den officiella appen har vår "logo" som ikon och är släppt av O-Ringen AB. Du kan ladda ner den via nedanstående länkar:


Länk till appstore är följande (Iphone/Ipad):
https://itunes.apple.com/us/app/hittaut.nu/id1001572453?l=sv&ls=1&mt=8

Länkt till Google Play (Android):
https://play.google.com/store/apps/details?id=se.oringen.hittaut&hl=sv

När du väl laddat hem appen kan du logga in med ditt konto (samma som för hemsidan). Har du ännu inget konto kan du registrera ett nytt via appen, men har du ett sedan tidigare behöver du alltså inte skapa ett nytt konto för appen, utan hemsidan och appen är synkade.

Dina registreringar i appen kommer direkt in på ditt konto, så genom att använda appen behöver du inte längre logga in på hemsidan.

Hjälp med appen  / problem att logga in
Om du inte kan logga in i appen med dina användaruppgifter från hemsidan, så testa följande:

1. Kontrollera att du skrivit rätt email och lösenord
2. Kommer du fortfarande inte in via appen ska du ändra tidsinställningen i din mobil, så att klockan går på nätverket och inte är inställt manuellt.
3. Fungerar inte ovanstående. Testa att begära spara om ditt lösenord via hemsidan och Mina inställningar. Då synkas det till appen och det bör gå att logga in igen.

Och har du kontrollerat alla ovanstående så har vi nog tyvärr svårt att göra något i dagsläget - då kan det vara en bugg i appen som gör att den inte fungerar på alla enheter. Förhoppningsvis löser det sig till nästa uppdatering. Tills dess får du registrera tagna checkpoints via vår hemsida istället, som även fungerar på mobila enheter.
Skribent: Hudiksvall