Nyheter

Hittaut Hudiksvall skolutmaning - chans att vinna 3000 kr!

hudik skolutmaning head hudik skolutmaning head
Tag chansen att vinna 3000 kr till klasskassan! Anslut din skolklass till Hittauts Skolutmaning och få en rolig aktivitet för dina elever eller klasskompisar - både på skoltid och er fritid! Ni får motion på ett nytt sätt och kommer ut och upptäcker nya platser! Dessutom tävlar ni mot andra klasser i kommunen och har därmed chans att vinna ett fint pris.

SKOLUTMANINGEN ÄR EN ROLIG AKTIVITET FÖR HELA KLASSEN!

I år presenterar vi en nyhet – Skolutmaningen, där skolor och klasser kan jämföra sig i våra topplistor och tävla mot varandra (på samma sätt som Företagsutmaningen). Dessutom har ni chans att vinna 3000 kr till klasskassan (sponsrat av Hälsinglands Sparbank ger tillbaka).

Det är gratis att ansluta sig till Skolutmaningen - så missa inte denna chans!

Regler Skolutmaningen:

 • Ni behöver en kontaktperson (lärare eller förälder) som ansvarar för er klass på vår hemsida och som vi kan kommunicera med
 • Att leta checkpoints kan göras individuellt eller i grupp. Registreringen av checkpoints är dock individuell. Så har du tagit checkpoints själv – dela inte med dig av dina koder till dina klasskompisar. Tanken är att alla elever ska besöka så många platser som möjligt själv.
 • Vi kommer att utse en vinnande klass i slutet av säsongen (efter 7 oktober). Fram tills dess kan varje elev själv registrera in tagna checkpoints som då registreras för klassens räkning
 • Har du redan ett eget konto kan du gå in och lägga till din klass under dina personliga inställningar (kräver att den är ansluten). Kräver att klassen har anmält sitt intresse. Redan tagna checkpoints kan då tillgodoräknas.

Hittaut är den optimala skolaktiviteten!

Eleverna får genom Hittaut daglig fysisk aktivitet samtidigt som du upptäcker din omgivning på ett spännande och roligt sätt. Fysisk aktivitet ska tas på allvar. Daglig motion är både bra för dig idag men även resten av ditt liv. Lika så är det för kommunen du bor i. Att ha en frisk befolkning där folk upplever sin omgivning tror vi berikar invånarna och attraherar orten i sig.

Stillasittandet ökar allt i svensk befolkning och kommer längre ner i åldrarna. Stillasittande leder till sämre hälsa idag och kommer att påverka vårt liv när vi blir äldre. Det är därför viktigt att få in mer fysisk aktivitet i skolan och på fritiden. Att förbättra hälsan genom rörelse och aktivitet leder till hälsovinster både för den nuvarande och långsiktiga hälsan. Forskning visat att det finns ett positiva samband mellan fysisk aktivitet och skolprestation. 

Några av de hälsovinster daglig rörelse ger:

 • Ökar inlärningsförmågan
 • Ökar välbefinnandet och självförtroendet
 • Koncentrationsförmåga förbättras
 • Det ger en ökad muskelstyrka
 • Bättre kondition
 • Mindre risk för skador

Glada barn

Skolutmaningen...

 • ... är en hälsosatsning för både elever och lärare.
 • ...ger deltagarna fysisk aktivitet samtidigt som de upptäcker nya platser runt om i kommunen.
 • ...är flexibel, alla kan delta. Du kan gå, springa eller cykla, du kan göra det när en vill och du kan göra det själv eller tillsammans med andra. 
 • ...kan användas inom olika skolämnen och på fritiden
 • ...är en enkel administration för skolan och deltagarna. Du är både med själva i hittaut samtidigt som du deltar i skolutmaningen.
 • ...ger dig statistik och topplistor för att följa din och ditt lags utveckling
 • ...är gratis.


  En undersökning visar att 60% av deltagarna ökat sin fysiska aktivitet tack vare hittaut. Det betyder att fler elever blir mer fysiskt aktiva.

Tag chansen att komma ut i skogen på ett roligt sätt, hitta en ny aktivitet och dessutom bidra till att din klass kan bli Hudiksvalls kommuns flitigaste klass, samt därmed ha chans att vinna ett fint pris till klassen. Vi har fått 3000 kr från Hälsinglands Sparbank ger tillbaka - som kommer gå till 1 av de 3 bästa skolklasserna i vår topplista bland de som tagit flest checkpoints tillsammans!

Intressant för eran skolklass?

Kontakta oss redan idag! Projektledare Andreas Davidsson 070-4254794, hudiksvall@hittaut.nu

Instruktioner som pdf-fil

Här finns instruktioner för deltagare i vår Företagsutmaning / Skolutmaning Deltagare - instruktion företag/skola

Här finns mer information om vår Skolutmaning (för lärare) som vill ansluta / presentera i klassen:
- instruktion 2018
- affisch 2018
hudik skolutmaning