Nyheter

Hittaut startar SÖN 14 maj 2023

14majhudik 14majhudik
Söndag 14 maj går äntligen startskottet för Hittaut Hudiksvall 2023 - vilket är det 10:e året i rad som vi kör HIttaut i Hudiksvalls kommun. Så fira med oss på bästa sätt - genom att hämta en karta och ge dig ut och leta checkpoints. I år finns hela 170 checkpoints utplacerade på massor av vackra platser i vår kommun.

Hittaut Hudiksvall arrangeras i år för tionde gången! Och visst firar vi lite extra! Dels har vi valt ut några av våra absoluta favorit-kartor och områden till er. Och så blir det även rekordmånga checkpoints - i år hela 170 stycken fördelat på nio olika kartområden! Här kan du se vår översiktskarta med de områden vi kommer ha med i år!

oversikt 2023

Avholmsberget och Hölick kommer tillbaka!  

Förra årets guldklimpar när det gäller Hittaut och naturupplevelser - Avholmsberget och Hölick - är båda tillbaka redan i år. Dessa områden var mycket uppskattade förra året och vi har i år valt och placerat ut helt nya checkpoints på dessa platser - då det finns så mycket mer att upptäcka. 


Vid Avholmsberget kan ni följa utvecklingen av området som Hudiksvalls kommun gör. Här blir det ny lekpark, grillplats, bänkar och en hel del andra förbättringar. Dessutom finns ju den magiska utsikten över Dellensjöarna att njuta av efter avklarad checkpoint-runda. 


Och ute på Hölick får ni i år komma ännu närmare havet. Här bjuds det återigen på checkpoints i naturreservatet som bjuder på en unik fauna. Både skogen och närheten till havet är väl värt ett besök. Kom dock ihåg att det råder särskilda restriktioner inom naturreservatet (bland annat cykelförbud!). 


Som ni ser på kartan ovan så blir det även en hel del andra områden med stor variation. En nyhet för året är att vi har några områden med bara "svåra" checkpoints för er som vill ut och leta checkpoints i skogen. Vi har även satsat på ett central, tillgängligt checkpoints-område i Hudiksvall som alla klarar av där det blir många gröna och tillgängliga punkter runt om Lillfjärden.


Hämta kartan gratis!

Vår stora och detaljerade Hittaut-karta är som vanligt gratis! Vi fyller på de kartställ som går under SÖN 14 maj. Därefter fylls de på löpande. Här nedan kan du se var du kan hitta vår karta! 


kartställ hudik

Är du boende i någat av Glada Hudikhems lägenheter kommer du också att få kartan utdelad direkt till din lägenhet senare i maj!


Skolutmaning för alla skolklasser i Hudiksvalls kommun - med chans att vinna 3000 kr till klasskassan!

En stor nyhet för 2023 är att Lions Hudiksvall har sponsrat vår Skolutmaning. Det gör att en lycklig skolklass har möjlighet att vinna hela 3000 kr till klasskassan! 


Skolelev i Hudiksvalls kommun?

Det enda du som skolelev behöver göra är att leta och registrera checkpoints precis som vanligt! Du samlar poäng både till dig själv och din skola/klass. Kom ihåg att lägga till din skola under fliken skolutmaningen på Dina inställningar, som du hittar när du loggar in här på vår hemsida!


Lärare/förälder till någon skolklass?

Vill ni vara med och ha chansen att vinna 3000 kronor till klasskassan! Det enda ni behöver göra är att anmäla klassen till: hudiksvall@hittaut.nu


Det är helt kostnadsfritt! Det enda ni behöver göra därefter är att peppa barnen att leta checkpoints! Det går lika bra att leta och registrera checkpoints på sin fritids - eller varför inte som en mysig utflykt med klassen? Hittaut är också den perfekta orienteringsaktiviteten på skolidrotten! Och passar såklart även bra in i en mängd andra skolämnen.

hudik skolutmaning

Friskvårdsutmaning där vi korar Hudiksvalls friskaste företag/arbetsplats

Även i år kommer vi att kora Hudiksvalls friskaste företag/arbetsplats! Det gör vi bland alla våra samarbetspartners som erbjuder Hittaut som en friskvårdsaktivitet på företaget/arbetsplatsen. Det unika med Hittaut som aktivitet är att alla kan vara med! Du kan Hittaut på lunchen, friskvårdstimmen, med kollegor efter jobbet eller familjen som en utflykt. 


Genom att samla poäng till företaget sporras deltagarna att aktivera sig extra för att ta upp kampen mot andra företag. Dessutom kan ni dela in interna lag och se er utveckling i olika topplistor! 


Är ni inte redan samarbetspartner går det bra att koppla på Friskvårdsutmaningen när som helst tom 1 oktober. 

Läs här för mer information om Friskvårdsutmaningen

hhudik2023

Hittaut Hudiksvall pågår 14 maj - 1 oktber

Vi hoppas att du är laddad och önskar alla våra deltagare Lycka till under vår, sommar och höst i jakten på nya checkpoints!