Nyheter

HSP Gripen satsar på friskvård med Hittaut

hspgripenhudik hspgripenhudik
Varje år kommer studier och forskarresultat som entydigt visar de positiva effekter man får av att motionera och röra på sig. Att dessutom göra det i en lugnande miljö som skogen ökar på hälsovinsterna ytterligare. Vi blir bla lugnare, mer harmoniska, starkare och friskare - vilket påverkar både vår fritid, men även vårt dagliga arbete. Att jobba med friskvård istället för sjukvård kan låta självklart. Men faktum är att många företag och arbetsgivare har mycket att lära kring just denna bit.
Därför är det extra glädjande när vi på Hittaut träffar på nya samarbetspartners – som har förstått vikten av att prioritera sina anställdas hälsa och skapa givande och roliga aktiviteter på företaget. Att nyttja Hittaut:s friskvårdsutmaning/företagsutmaning är ett sätt att erbjuda en aktivitet som alla kan vara med på.
"Absolut effekt av friskvården. Våra anställda blir piggare, rörligare/mjukare/starkare och presterar bättre!"
Vi bytte några ord med Tomas Jonsson, VD på HSP Gripen, Hudiksvall som till 2019 blir ny huvudpartner till Hittaut Hudiksvall – och dessutom kommer nyttja Hittaut som en sommarutmaning för sina anställda. En ypperlig idé som vi hoppas att fler företag anammar!

Vad gör HSP Gripen?
–HSP Gripen utvecklar, tillverkar och marknadsför hydraulisk griputrustning för materialhantering under varumärket och produktnamnet Gripen. Huvudsakliga användningsområden är för skogstransport på skotare och lastbilar, för materialhantering och sortering på mark- och anläggningsmaskiner, samt vid hantering av stora volymer i hamnar och på virkesterminaler. Över 80 modeller erbjuder helt enkelt en grip för varje situation!

Beskriv HSP Gripen med tre ord?
–Uthålliga, Lagspelare, Utmanare

Hur många är ni som jobbar på HSP Gripen?
–32st i dagsläget, 2-3st på väg in!

Har du tidigare kommit i kontakt med Hittaut?
–Ja, har personligen haft kartan under en par säsonger och provat på med barnen samt nyttjat vid något tillfälle för en träningsrunda.

Kommer ni att anta vår Företagsutmaning och nyttja Hittaut som en aktivitet för era anställda?
–Ja, vi planerar detta som vår sommarutmaning där vi för andra året har en aktivitet som uppmuntrar personalen till ”vardagsmotion”. 2018 samlade vi avdelningsvis meter genom att cykla, löpa, ro, simma osv. (pulshöjande aktiviteter)

Hur jobbar ni i övrigt med just friskvård?

–Vi erbjuder träning på arbetstid 1h i veckan, fn. i form av cirkelträning med instruktör på HudikGympan samt stående tider på Padelhallen. Vi deltar i motionslopp såsom Blodomloppet, Jordgubbsloppet, Trogstaloppet osv. 2018 genomgick all personal en kroppsscreening avseende rörlighet, kondition och greppstyrka. Dessa mappades i början av året följt av individuella träningsupplägg med PT och Fysio i syfte att förbättra de tre fokusområdena samt att jobba förebyggande med rörlighet och förslitningsskador. Samma testbatteri genomfördes i december med mycket positivt utfall. 2019 följer vi upp detta med fortsatt träning, hälsokontroller, motionslopp och HittaUt som sommarutmaning. Vi planerar även för Vasastaffett och/eller Cykelvasan till kommande säsong.

Har ni märkt någon skillnad bland era anställda?
–Absolut effekt av friskvården. Våra anställda blir piggare, rörligare/mjukare/starkare och presterar bättre!

Vi tackar Tomas för intervjun och önskar HSP Gripen lycka till med fortsatt friskvårdsarbete och sitt Hittaut:ande under året!

Anta utmaningen ni också!

Är du företagare i Hudiksvalls kommun eller anställd på ett företag och vill haka på Hittauts Friskvårdsutmaning/Företagsutmaning? Tag då chansen att anmäla ert intresse till hudiksvall@hittaut.nu eller 070-425 47 94 redan idag för att få mer info.

Vill ni boka detta som ett sponsorpaket med annons på vår karta behöver vi kontakt senast 18 april! Annars kan man anmäla sig till Företagsutmaningen när som helst under året, men ju tidigare desto längre tid har era anställda på sig att leta checkpoints.

Frågan är vilket företag som blir Hudiksvalls friskaste företag 2019? Anta utmaningen ni också!