Nyheter

Ljubisa tog alla checkpoints på en vecka

ljubisa

Det dröjde knappt en vecka innan den första personen hade tagit alla 150 checkpoints i Hittaut Hudiksvall. Först med denna bedrift blev Bengt Engman och Ljubisa Stojanovic (bilden). Vi har intervjuat de båda  för att höra mer om varför man väljer att ta alla checkpoints på så kort tid...

Intervju med Ljubisa Stojanovic

Hur kommer det sig att du gick "all in" på att ta alla checkpoints på så kort tid?
– Jag jobbar för Monitor ERP System och företaget har dragit  igång en intern tävling i "Hittaut". Jag har jobbat för företaget ett år nu i slutet av maj. Jag promenerar mycket om dagarna och tänkte prova med att bidra till Monitors tävling genom att börja ta de checkpoint där jag normal promenerar.  Nästa steg var att ta alla checkpointar i Hudiksvall. Till helgen som var bidrog solen till att man kunde vara ute hela helgen och då gjorde jag och min fru plan en plan för att ta alla utanför Hudiksvall.

Hur lång tid tog det för dig att ta alla och hur bar du dig åt?
–Jag startade direkt den 15 maj och var klar 22 maj. Jag och min fru var ute under helgen till Frigesund, Delsbo, Iggesund och Njutånger. Jag hade med mig en kompis på söndag när jag gjorde del 2 i Delsbo.

Har du någon uppfattning om hur många kilometer du motionerat för att ta alla 150?
–Mellan 160-180 kilometer. De flesta checkpoint är tagna per fot.

Var det någon checkpoint som var extra svår att hitta?
–Det har funnits några svåra, men jag kan inte minnas alla,  84:an var ganska svår och då höll jag nästan på att ge upp. Det fanns andra som var gömda och skruvade på små träd.

Har du någon favorit som du vill tipsa om?
–Checkpointsen i Njutånger var bra för en promenad på 4 km. Det var jätte fint att vara i Friggesund och besöka Avholmsberget och se ut över Dellensjöarna.

Vad tycker du är det bästa med Hittaut Hudiksvall?
– Att vara ute i skogen var något nytt för mig. Att  orientera var en ny utmaning i och med att det är något jag aldrig gjort tidigare. 

Vad ska du ägna dig åt nu när alla checkpoints redan är tagna?
–Vanligtvis går jag varje dag 15 km uppdelad i 2-3 promenader per dag, det kommer jag även att göra i framtiden. Nu väntar jag på att ni ska lägga ut nya checkpoints, avslutar Ljubisa.

Tack Ljubisa för intervjun och roligt att du verkligen hittat ut i skogen tack vare vårt projekt!

Tillbaka till Hittaut Hudiksvall

Skribent: Hudiksvall