Nyheter

Resultat i våra friskvårdsutmaningar 2019

Ytterligare ett år för Hittaut Hudiksvall har summerats med totalt 1423 aktiva deltagare som tillsammans tagit över 55 000 checkpoints. En bidragande orsak är den positiva respons vi fått från företag och skolklasser som deltagit flitigt i vår Företagsutmaning och vår Skolutmaning.

En viktig målgrupp för Hittaut Hudiksvall är kommunens skolelever. Här har man satsat på att genomföra en Skolutmaning där de tre flitigaste klasserna varit med i en utlottning av 3000 kronor till klasskassan som LF Samhällsfond bidragit till.

hudik skolutmaning

I resultatlistan ser ni deltagande klasser 2019. Klasserna har själva fått anmäla intresse om att vara med och har sedan kunnat samla poäng till klassen genom att hitta och registrera checkpoints - både på skoltid och sin fritid. 

De tre flitigaste klasserna var med i utlottningen av 3000 kr till klasskassan - och de som vann priset var Skolbyn - klass 6. STORT grattis!

Till nästa år satsas det ytterligare på Skolutmaningen. Då har man fått ekonomiskt stöd från LF Samhällsfond som gör det möjligt att rita nya kartor så ännu fler skolor får chans att vara med.

Vi tackar alla skolungdomar som deltagit flitigt samt LF Samhällsfond för stödet! Och du - anmäl er klass redan nu till nästa års Skolutmaning! Det är helt gratis och det enda ni behöver göra är att maila hudiksvall@hittaut.nu (en förälder eller lärare kan anmäla klassen). Tillsammans kan vi få fler barn i rörelse!

skolutmaning hudik2

FÖRETAGSUTMANING/Hudiksvalls friskaste arbetsplats 2019

En annan stor del i Hittaut-projektet är den Företagsutmaning som genomförts. Här har 100-tals anställda vid olika företag och avdelningar tävlat mot varandra om att hitta flest checkpoints. För att göra tävlingen intressant för både stora och små företag finns det två olika "klasser" - dels de som tagit flest checkpoints tillsammans och även de som haft högst snitt bland sina anställda (krav på minst 5 aktiva anställda). 

FLEST CHECKPOINTS TOTALT - Förlossningen / BB HUDIKSVALL

Varje checkpoint som företagets anställda registrerat in har gett en poäng till företaget eller arbetsplatsen. Detta har i sin tur genererat nedanstående topplista som fungerat som en extra morot under projektets gång, samt även fungerar som en resultatlista. 

Vi säger stort grattis till Förlossningen / BB Hudiksvall som kan titulera sig Hudiksvalls friskaste arbetsplats 2019!

foretag hudik topp

HÖGST SNITT / ANSTÄLLDA - GRATTIS Centraloperation Hudiksvall

I klassen med högst snitt har således totalen delats på antalet aktiva deltagare för företaget, vilket ger en lite annan topplista. Här har endast de företag med minst 5 aktiva räknats in.

Här kan Centraloperation Hudiksvall titulera sig kommunens friskaste arbetsplats! Grattis!

Företag under 5 aktiva har räknats bort.

hudik snitt

GRATTIS Hudiksvalls FRISKASTE FÖRETAG

Segrare, tillika titulerade Hudiksvalls friskaste företag/arbetsplats är för 2019 alltså BB/Förlossningen och Centraloperation Hudiksvall. STORT grattis och bra jobbat alla anställda som sporrat och peppat varandra att leta checkpoints. Riktigt roligt med så stort intresse bland de anställda på Hudiksvalls sjukhus.

Haka på 2020!

Till 2020 kommer vi återigen arrangera en Företagsutmaning samt kora Hudiksvalls friskaste företag. Denna tävling ingår som en del i samarbetet med våra silver-, guld- och huvudpartners - men det går såklart även bra att endast anamma vår friskvårdsutmaning också. 

Det unika med Hittaut som en friskvårdsaktivitet är att alla kan vara med! Oavsett hur atletisk man är eller hur arbetsförd man är. Ett postivit sätt att inkludera även föräldraledig och sjukskriven personal. 

Nyfiken på att veta mer? Eller vet ni redan nu att ni vill haka på? Hör av er på en gång till hudiksvall@hitttaut.nu, 070-4254794 (Andreas). Senast 1/3 behöver vi er anmälan inför 2020 års projekt!