Nyheter

Välkomna på kartsläpp och invigning 1 juni

Nu har det blivit dags att dra igång Hittaut Hudiksvall för sjätte året i rad. Den 1 juni släpper vi årets stora karta med 150 helt nya checkpoints! Den tryckta kartan delas ut i samband med vår invigning, samt därefter i ställ på utvalda platser. From den 1 juni kommer du även åt kartan i vår app Hittaut samt här på vår hemsida. Förhoppningsvis är du lika laddad som vi är!?

hudik invigning 2019 3

Det är alltså sjätte året i rad som det nu blir Hittaut i Hudiksvall. Stommen i projektet är givetvis densamma där det kommer delas ut en stor och detaljerad orienteringskarta över utvalda delar av kommunen. På denna finns 150 checkpoints markerade - vilka deltagarna kan leta och registrera via en app eller hemsidan. För varje kod som registreras in får man en vinstchans i de olika månadsdragningarna. Dessutom genererar det poäng till sitt företag eller klass om dessa är anslutna till Hittauts friskvårdsutmaningar.

Hittaut Hudiksvall har varit en stor succé tidigare år där ca 1500 deltagare varje år nyttjat projektet. Totalt i Sverige registrerades förra över 1 miljon checkpoints och i år kommer nästan 50 orter i Sverige vara anslutna till projektet som ägs av Svenska orienteringsförbundet. Så att Hittaut har blivit en riktig hit - inte bara i Hudiksvall.

Nyheter 2019!

Som vanligt försöker arrangörerna Forsa OK, OK Dellen och Hudiksvalls OK förnya projektet lite varje år. Bland annat kommer det bli en helt ny karta i Bobygden. Och så blir det såklart 150 helt nya checkpoint-platser att besöka. Det blir även kartor i Iggesund, Näsviken, Njutånger, Delsbo, Hudiksvall och på Josefsberg. Från den centrala Hittaut-organisationen har det satsats en hel del på att uppdatera den populära appen där man kan navigera efter och registrera sina tagna checkpoints.

Och så blir det självklart blir det fortsatt satsning på Hittauts friskvårdsutmaningar. I Skolutmaningen kan kommunens alla skolklasser nyttja Hittaut och tävla om ett fint klasspris. Här hoppas arrangörerna att ytterligare klasser ska anmäla intresse (gör det redan idag till hudiksvall@hittaut.nu - det är gratis!).

I företagsutmaningen står titeln Hudiksvalls friskaste företag på spel! Här hoppas vi såklart att många företag och arbetsplatser tar chansen att nyttja Hittaut som en rolig friskvårdsutmaning och satsar på friskvård istället för sjukvård... Även här hoppas vi på god uppslutning från företag och arbetsplatser! Hör av er till hudiksvall@hittaut.nu för mer information om vår Företagsutmaning och hur just ni kan nyttja Hittaut som en rolig friskvårdsaktivitet.

Välkomna på invigning 1 juni

Årets Hittaut-projekt startar den 1 juni med vår traditionella invigning. I år kommer invigningen att ske i samband med sprint-orienterings-SM som arrangeras i Hudiksvall. Därmed är den exakta platsen för invigningen än så länge hemlig. Men vi samlas vid Möljen kl 14.00 och går därefter en kort, gemensam promenad till arenan för SM-tävlingarna.

På invigningen får ni som vanligt årets karta första av alla, samt att ni får chans att träffa våra funktionärer. De som vill kan även testa en orienterings-bana i samband med SM:s publiktävling.

Plats: Möljen, Hudiksvall

Datum och tid: 1 juni kl 14.00

Vad händer? Invigningstal och kartsläpp av årets Hittaut-karta. Dessutom chans att prova orientering i samband med sprint-SM.

hudik invigning 2019 2hudik invigning 2019