Nyheter

Vilka blir Hudiksvalls friskaste företag/arbetsplats 2024?

Friskvårdsutmaning Friskvårdsutmaning
I Hittaut Hudiksvalls Friskvårdsutmaning tävlar alla våra samarbetspartners om att bli Hudiksvalls friskaste arbetsplats/företag. Är ni inte anmälda än - tag chansen och haka på redan idag! Friskvårdsutmaningen är en rolig, motiverande och enkel aktivitet som alla anställda kan haka på - oavsett konditions- eller kunskapsnivå. Genom våra topplistor ökar motivationen att komma ut och samla checkpoints och Hittaut blir en aktivitet som engagerar och skapar gemenskap på arbetsplatsen.

Hittaut är en rolig aktivitet för hela företaget och dess anställda. Lunchpromenaderna blir roligare, steg-räknings-tävlingarna får ett mål. Att ha hittaut som företagsutmaning är en perfekt friskvårdsaktivitet där alla anställda kan vara med, oavsett vilken nivå man vill motionera på. Det är lätt att starta upp och genom hittaut hemsidan kan ni enkelt hålla koll på hur många checkpoints företagets anställda tagit, samt hur ni ligger till mot övriga företag.

En nyhet sedan 2021 är att alla checkpoints räknas in i vår Friskvårdsutmaning - oavsett vilken ort man letar checkpoints på. Det gör Hittaut till den perfekta friskvårdsaktiviteten för alla företag som har anställda boende eller arbetandes på olika orter. Hittaut finns idag i närmare 100 kommuner i Sverige - så chansen är god att det finns en Hittaut-karta i närheten. Dessutom ger detta möjligheten att man kan leta ännu fler checkpoints när man är klar med Hudiksvall. På semestern, konferensen eller om man vill fortsätta med tex Bollnäs, Ljusdal, Mora, Rättvik, Falun, Sandviken, Ovanåker eller något annat närliggande Hittaut-område.

VI KOMMER ATT KORA Hudiksvalls FRISKASTE FÖRETAG 2024 – ANTA UTMANINGEN NI OCKSÅ!

Nedan hittar ni lite kort information om vår friskvårdsutmaning - samt instruktioner till varje anställd hur man lägger till sitt företag på sitt privata konto.

På denna sida finns ytterligare lite mer information

FÖRETAGARE -ANMÄL ER TILL VÅR FRISKVÅRDSUTMANING REDAN IDAG!

Frisvkvårdsutmaningen ingår till alla våra samarbetspartners på Silver, Guld och Huvudpartner-nivå. Ni behöver alltså inte göra något extra för att koppla på detta. Dessutom har alla arbetsplatser på Hudiksvalls kommun möjlighet att anmäla sig till Friskvårdsutmaningen genom vårt samarbetsavtal med kommunen - utan kostnad.

För övriga företag och arbetsplatser i Hudiksvalls kommun kan man anmäla sig för bra Friskvårdsutmaningen. Det kostar då 2000 kr för mindre företag och 4000 kr för större företag.

Detta ingår i företagsutmaningen:

  • Karta till alla anställda
  • Statistik på antalet deltagare internt samt tagna checkpoints och utveckling över tid
  • Möjlighet att registrera checkpoints på alla Hittaut-orter i Sverige
  • Möjlighet att jämföra sig mot andra företag i våra topplistor - både lokalt och nationellt . 
  • Möjlighet att skapa interna lag

För mer information om vår Företagsutmaning – eller om du vill registrera ditt företag vänligen kontakta:
Andreas Davidsson, projektledare Hittaut Hudiksvall, hudiksvall@hittaut.nu

INSTRUKTION FÖR DELTAGARE / ANSTÄLLDA

Det enda du som anställd/deltagare i Friskvårdsutmaningen behöver göra är att komma igång och leta checkpoints! Det gör du genom att skaffa vår stora och detaljerade papperskarta eller ladda ner appen Hittaut och välja Hudiksvall i menyn. Kom ihåg att skapa ett Hittaut-konto och registrera koderna för att de ska räknas in i Friskvårdsutmaningen. Enklast är att registrera koderna direkt i appen när du är ute och letar.

OBS! Kom ihåg att det är INTE TILLÅTET att dela koder med varandra. Varje kod du registrerar på hemsidan/appen ska motsvara ett besök i verkligheten. Ni ska alltså inte dela upp checkpointsen mellan alla anställda på företaget...

hudik-skolutmaningnyhet


KOM IGÅNG - STEG 1 - REGISTRERA KONTO

För att komma igång behöver du ha ett Hittaut-konto. Har du redan det - hoppa till steg 2.

1.1 Börja med att gå in på hittaut.nu/ovanaker eller via appen Hittaut, som du laddar ner gratis till din smartphone.

1.2 Klicka på den orange knappen ”skapa konto här!”.

1.3 Fyll i dina uppgifter. Kontrollera att du fyller i din e-postadress korrekt. Avsluta med att trycka på Registrera.

1.4 Du får efter registreringen ett email där du måste godkänna/koppla e-posten till Hittaut. Öppna din email och tryck på länken i mailet. 

Får du inte detta mail - kontrollera din Skräppost. Kan du fortfarande inte hitta mailet - vänligen kontakta supporten på hittaut@orientering.se så kan dom hjälpa dig med registreringen.

minaupp-hudik

2. KOPPLA DITT KONTO TILL DITT FÖRETAG

Gå in på vår HEMSIDA, antingen via hittaut.nu/hudiksvall 

2.1 Klicka på Logga in uppe i menyn. Fylla i dina uppgifter och avsluta med knappen Logga in


2.2 När du är inloggad kommer en grön cirkel upp i menyn. Klicka på den och sedan Mina Uppgifter

2.3 Fyll i de uppgifter som behövs. Var noga med att välja vilken Hittaut-ort du vill tillhöra. Välj HUDIKSVALL för att kunna välja företag tillhörandes i Hudiksvalls kommun. 

Detta behöver du göra även om du tex bor i tex Ljusdal och har tänkt att leta checkpoints huvudakligen där. 

2.4 Nu kan du välja ditt FÖRETAG/ARBETSPLATS i fliken FRISKVÅRDSUTMANINGEN. Avsluta med att trycka på Spara.

Finns inte ditt företag med i listan? Då är ni troligen inte partners till oss och ni behöver anmäla ert intresse (se ovan)..

Klart - nu är du med i Friskvårdsutmaningen och samlar poäng till ditt företag/arbetsplats! Kom ihåg att checkpoints räknas på ALLA HITTAUT-orter, dvs inte bara i Hudiksvall utan du kan leta och registrera checkpoints på alla orter i Sverige. 

OBS! Även checkpoint tagna innan du kopplade ditt konto till företaget räknas in!

hudikstat

3. LETA OCH REGISTRERA CHECKPOINTS

3.1 Använd hemsidan eller appen för att se vår stora karta digitalt i din mobiltelefon. Där kan du även registrera dina checkpoints-koder direkt i appen/hemsidan! Använder du hemsidan kan du även se statistik för dig själv och din skolklass

För att se statistisk - välj Min Sida i menyn under den gröna cirkeln.

3.2 Välj om du registrerar in koderna i tabell-läge eller kartvy. Tabell-läge underlättar om man ska lägga in många koder på samma gång (tex om du har dom uppskrivna på kartan eller på papper). 

Registrerar du koderna medans du är ute och letar rekommenderar vi att du använder appen.
Använd samma inloggningsuppgifter där. 

ställning15sept22

4. SE STATISTIK OCH FÖLJ DITT FÖRETAG/ARBETSPLATS I TOPPLISTORNA

4.1 På hemsidan under Min sida hittar du statistik hur det går för DIG och DITT FÖRETAG. Där kan ni se hur ni ligger till mot andra företag och arbetsplatser  i kommunen. Samt interna topplistor för checkpoints registrerade både i Hudiksvalls-projektet samt totalt i hela Sverige (markerade med grönt). 

Det är statistiken som är markerade med grönt som kommer räknas i kampen om att bli Hudiksvalls friskaste företag.

4.2 För att se statistik för hela Sverige - gå till startsidan hittaut.nu/hudiksvall och scrolla ner till statistik-blocken

Mer information om vår Friskvårdsutmaning

Hittar du på denna sida

Kontakta hudiksvall@hittaut.nu om ni undrar något eller vill boka en plats ni också!