Nyheter

Vinnare slutdragning 2020

Vi kan summera ytterligare ett framgånsrikt Hittaut-år där 2554 deltagare tagit nästan 100 000 checkpoints. Bland alla dessa har vi nu dragit totalt 11 lyckliga vinnare i vår slutdragning där högsta vinsten är en cykel värde 5000 kr från Percykel!

För sjunde året i rad har Hittaut Hudiksvall genomförts. Vi kan nöjt konstatera att intresset för kommunens största friskvårdsprojekt är större än någonsin och att deltagarkurvan pekar rakt uppåt efter året! Friskvårdsprojektet Hittaut har under detta Corona-år blivit en väldigt uppskattad aktivitet - och en av få som faktiskt gått att genomföra. 

Hittaut har aldrig legat mer rätt i tiden

Projektet som titulerar sig som kommunens största friskvårdsprojekt lever verkligen upp till devisen detta år. Att motionera på egen hand, utomhus i naturen har väl aldrig legat mer rätt i tiden tack vare Corona-pandemin och att många andra evenemang fått ställa in. Hittaut har ju varit en en stor succé redan tidigare år bland Hudiksvallborna, som haft runt 5% av invånarantalet som aktiva deltagare.  En siffra som arrangören trodde var omöjlig att slå, men som nu toppades rejält detta år.  Hela sommaren och halva hösten har det letats de 150 checkpointsen som funnits utplacerade runt om i kommunen – allt från tätortsnära punkter till riktigt svårorienterade platser.

Nyckelfaktorer för att projektet blivit så populärt är att det är öppet, gratis och tillgängligt för alla, dygnet runt. Man bestämmer själv när, var och hur man vill ge sig ut. Projektet tilltalar alla målgrupper och åldrar och responsen från deltagarna är idel positiv och handlar främst om alla vackra, nya och intressanta platser som deltagarna upptäckt tack vare projektet. 

slutstatistikhudik20

statistikdiagramslut20

2554 aktiva deltagare som registrerat nästan 98 708 checkpoints tillsammans är riktigt bra siffror för folkhälsan - då vi vet att detta genererat massor med friskvårdstimmar och avverkade kilometer. 

Vinnare i 2020 års slutdragning

Som en extra morot inom Hittaut-projektet finns det även fina priser att tävla om. Varje registrerad checkpoint ger en vinstchans i våra dragningar och här nedan ser ni vilka som vunnit i vår stora slutdragning 2020. Vi säger grattis till alla vinnare!

vinncykel20

dina brandfilt

Cykel från Percykel, värde 5000 kr

 • Jenny Puranen

Brandfilt från Dina Försäkringar, värde ca 200 kr

 • Karina Larsson 
 • Jessica Nordström 
 • Majbritt Gustavsson 
 • Kristina Holm 
 • Christina Marsch 
 • Lennart Persson 
 • Carolina Österlund 
 • Gun Sjöholm 
 • Agneta Juhlin 
 • Anders Steringer 

Alla vinnare har meddelats personligen via mail om hur man får ut sina vinster. Har inte du fått detta mail, men tror att just du vunnit? Hör av dit till hudiksvall@hittaut.nu

STORT grattis alla vinnare och alla ni andra som förhoppningsvis fått motion och upptäckt nya platser!

Stötta gärna vårt projekt med ett SWISH-bidrag!

I skrivande stund kan vi faktiskt lova en fortsättning på Hittaut 2021. Vi har ett gällande IOP-avtal med Hudiksvalls kommun för de kommande tre åren. Dock har projektet som mycket annat i idrottens värld drabbats av Corona-pandemin när det gäller ekonomin. Så för att fortsätta kunna rita nya kartor och områden hoppas vi nu på era deltagares stöd!

Om du gillar Hittaut och vill vara med och stötta vårt projekt? Swisha då gärna ett bidrag till oss för att visa din uppskattning. Det är helt frivilligt, men mycket uppskattat bland våra ideella krafter. Förslagsvis stöttar du med 1 kr/tagen checkpoint eller varför inte 20 kr/deltagare i familjen!?

Eller varför inte redan nu swisha in 500 kr och märk "Stolpe 2021" så har du möjlighet att få din egna sponsrade checkpoint under nästa års projekt. OBS! Begränsat antal! Maila hudiksvall@hittaut.nu om detta är av intresse?

swish hudik