Nyheter

VIKTIG INFORMATION kring vett och etikett när du hittarut!

Intresset för hittaut har aldrig varit så stort som nu. Årets projekt har verkligen satt Jönköping i rörelse och många kanske rentav besökt en riktig skog för första gången. Så klart fantastiskt roligt tycker vi i projektorganisationen.

MEN TYVÄRR är det inte lika roligt att få höra från markägare och närboende att våra deltagare missköter sig. Man åker bil så nära checkpoints som det bara går, parkerar och går på privat mark mm. Hittaut är ett Friskvårdsprojekt och tanken är att man skall komma ut i naturen gåendes, löpandes eller per cykel. I bland är det så klart motiverat att ta bilen men då skall man i första hand nyttja de på kartan markerade P-platserna. Ibland är de en bit ifrån våra checkpoints – ja, men det är liksom meningen för att man ska få motion. Vi vill ju så klart fortsätta med Hittaut många år framöver men då måste vi ha markägare som välkomnar oss tillbaka. 

Så nu hoppas vi att vi kan hjälpas åt att sprida denna information till alla som gillar Hittaut för det är vårt gemensamma ansvar att Inte Störa och Inte Förstöra! På hittauts hemsida hittar ni mer information som är viktig att ta till sig när man skall på besök till naturen. Följ länken https://www.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/hittaut-nyheter/pa-besok-i-naturen/


Vett och etikett