Nyheter

Juli-släppet Alljungen

Alljungen Alljungen
I morgon (eller snarare i natt) är de dags för nästa checkpointsläpp. I årets mest nordliga område i hittaut Karlskrona; Alljungen.

Alljungen

Alljungen-släppet lämpar sig för en dagsutflykt där picknickkorgen och badkläderna får följa med. Naturen är vacker och sjön svalkande att bada i efter att du hittat alla checkpoints. För att ta dig hit tar du 28:an norr ut från Karlskrona. Precis när du kommer ut ur Nävragöl, efter vägen mot Tving,  står det skyltat Alljungen åt vänster.

Skyltat Alljungen

Foto: Google Maps

Följ skyltningen och du kommer till slut till en öppen grusyta där du kan parkera. (Uppe till höger i kanten på rubrikbilden.)

20 checkpoints

Nu kan du börja din jakt på de 20 checkpoints som finns i området. Eftersom området är stenrikt kommer många av dem sitta vid en sten. När du hittat alltihop kommer du nog vara svettig och känna för ett dopp i sjön. Det finns flera platser vid sjön där du kan bada och skölja av dig svetten och dammet.

Checkpoint 100

Som vanligt (sedan juni 2020) kommer nummer 100 sitta ut den första tiden i Alljungen. Den kommer tas in söndag den 4:e på kvällen. Var den är placerad ser du på pdf-kartan som publiceras i en egen nyhet här vid midnatt och sedan också under rubriken Papperskarta.

VM i orientering

På lördag börjar VM i orientering och SVT sänder alla finallopp. Har du inte tittat på orientering på TV innan så rekommenderar jag att du testar. Lovar dessutom att medaljchanserna är betydligt större för Sverige än i det andra pågående mästerskapet (där det redan är kört ;-)). Du hittar sändningstiderna här. Det börjar på lördag klockan 14:30 med sprintstaffett.