Nyheter

Eva och Bernt letade i timmar efter checkpoint 133

Evas checkpointjakt 133 Evas checkpointjakt 133
Foto: Privat
Eva och hennes man Bernt började med Hittaut under rekordsäsongen 2020 och har hållit på sen dess. När de skulle ta checkpoint 133 i Forssjö letade de rekordlänge. "Tanken på att en ynka checkpoint skulle saknas i vår resultatsammanställning fanns inte på kartan! Vi var naturligtvis jätteglada att ha hittat den!"

Eva berättar själv om äventyret:


- Vi började med Hittaut i april 2020, första Coronaåret. Jag hade nyopererat knä och ville verkligen komma igång att cykla framförallt, men även promenera! Första året hade vi ingen direkt taktik, vi for runt lite planlöst vilket gjorde att vi återkom flera gånger där vi varit tidigare.


- 2021 hade jag åter ett nyopererat knä och behövde träning igen. Det ger ju lite mersmak och är ett fantastiskt sätt att komma ut i naturen och upptäcka våra omgivningar! Kul även med orterna runtomkring!


- I år är det tredje året och det är lika kul i år. Naturligtvis vill vi hitta alla checkpoints  och det var ju därför vi inte gav upp om 133:an! Vi var ute först den 20 april och hade hittat alla utom den och 131:an som var kvar innan vi skulle ge oss för dan!  Vad vi irrade runt i det risiga snåret, ris och stubbar och allt annat bråte, men vi hittade inte den tog istället nr 131 och gav upp, genomsvettiga och dammiga!


- Åkte tillbaka dagen därpå enbart för den, men icke sa Nicke. Då jag pratat med de ansvariga i KOK, som hävdade att den satt där den skulle och när vi kom hem efter idogt letande kom ett mail med bild på hur det såg ut runtomkring! Den 25 april åkte min man Bernt ut och hittade den!


- Vi är envisa, vill hitta alla så tanken på att en ynka checkpoint skulle saknas i vår resultatsammanställning fanns inte på kartan! Vi var naturligtvis jätteglada att ha hittat den!

Skribent: Klas Bringert