Nyheter

Lena blev vår 2000:e deltagare i Hittaut Katrineholm 2020

Lena Sjöblom 2000 Lena Sjöblom 2000
Lena Sjöblom. FOTO: Privat
I mitten av juli nådde vi en viktig milstolpe för Hittaut Katrineholm. Lena Sjöblom blev den 2 000:e deltagaren och vann ett exemplar av KOK:s Fotopass. Här nedan berättar hon själv hur en vecka som hundvakt fick henne att börja med Hittaut.

Jag heter Lena Sjöblom och bor med min familj i Katrineholm. Jag jobbar som lärare på Duveholmsgymnasiet. När jag är ledig är jag gärna ute i skog och natur. 


Jag började med hittaut när jag var hundvakt en vecka i juli. På en promenad vid Jättens handfat såg jag en checkpoint och laddade direkt ner appen för att börja. Tänkte förena nytta med nöje. 


Det roligaste med hittaut har varit att upptäcka alla nya platser och stigar runt om i Katrineholm. Det hade jag inte gjort om jag inte hade kört hittaut.


Det känns ju extra speciellt att jag blev just deltagare 2 000 och kul att så många är ute och letar checkpoints. Det är också roligt att man möter både äldre och yngre ute i naturen. 


Den checkpointen som var extra rolig var nummer 92. Efter att jag hade gått långt och nästan var på väg att ge upp hittade jag den till slut. Det var en riktig skön känsla! 


Jag skulle rekommendera alla att börja med hittaut. Det är en rolig aktivitet som man kan göra både själv eller tillsammans med andra. Samtidigt som man är ute och rör på sig så får man även se nya platser och prova på orientering på ett kul och enkelt sätt!


Hälsningar 

Lena
Skribent: Hittaut Katrineholm