Nyheter

Hittaut Knivsta tackar för i år!

Knivsta 23 slut Knivsta 23 slut

Med glädje noterar vi att Hittaut Knivsta fortsatt röner stort intresse. Som tidigare har nästan var tionde invånare i kommunen varit med och letat checkpoints. Fantastiskt! Lite data kring hittar du längre ner.

Stort TACK till alla deltagare för en strong insats! Och även ett stort TACK till alla samarbetspartners som gjorde det möjligt att genomföra årets projekt! 

Deltagare och checkpoints 

I jämförelse med ifjol blev antalet deltagare något något färre än i fjol, men i gengäld registrerade de tillsammans fler checkpoints. I snitt hittade varje deltagare 38 checkpoints.

.Stat23

Ser vi till den standardiserade beräkningen av kilometer och timmar har varje deltagare i genomsnitt varit ute nästan 29 timmar och färdats drygt 78 km. Ett annat sätt att få perspektiv på deltagarnas samlade insats: Varje dag under Hittaut-periodens 206 dagar har 300 personer tillbringat 45 min i eljjuspåret! Det perspektivet är hisnande!  

  Swish 

Vinnare i slutdragningen

Bland de som tagit minst 150 checkpoints inkl de 15 speciella för cykel, har följande vinnare lottats:

Presentkort från ICA Kvantum
750 kr  Mats Johnsson
500 kr  Andrii Grytsan
250 kr  Marie Ström

Middag för två på Noors Slott (värde ca 1.500 kr)
Jens Lindquist

Presentkort Ekhamns Gård 
700 kr  Anna Melén

Dessa och tidigare vinnare återfinns även här. Vinster uthämtas senast 1 december! 

Ekhamns Gård frågesport

Vid cykelcheckpoints 75-77 på marker tillhörande Ekhamns Gård fanns i anslutning till checkpointen en fråga att besvara. I potten låg möjligheten att vinna en julgranshuggning (värde ca 1.500 kr).

Frågorna 

Chp 175: Ekhamn nämns första gången i Sveriges äldsta bevarade urkund, ett förlikningsbrev om ett arvskifte. Från vilket år är det dokumentet?

Chp 176: Ekhamn var en gåva från Karl IX till den person som varit lärare åt kungens son som sedan blev Gustav II Adolf. Vem var läraren? 

Chp 177: Ragnhildsvik byggdes i slutet av 1800-talet men hade då ett annat namn. Vilket? 

Rätta svar

 EG_fr_svar23

Och vinnaren är Katarina Bengtsson.

Klubbkampen

I utmaningen mellan Knivsta CK, Vassunda IF och L-100 IF var inledningsvis Knivsta CK länge i topp, men efter ett tag tog L-100 IF över ledningen som de sedan lyckades behålla fram till slutet. Bra kämpat av alla klubbarna! GRATTIS till L-100 IF till segern!

Klubbkamp23

L-100 IF vann med 2.737 registrerade  chps registrerade i Knivsta, men skulle vi även räkna med chps tagna på andra Hittaut-orter skulle segern vara än mer tydlig. 

Hittaut även 2024-2026 

Kommunens initialt välvilliga inställning till Hittaut var starkt bidragande till att vi startade Hittaut år 2000 som sedan i pandemitider direkt blev en succé.

Vi gläds nu åt att kommunen noterat invånarnas stora ihållande intresse för friskvård, vilket gör att vi med ett treårsavtal med kommunen i ryggen kommer kunna erbjuda Hittaut även 2024-2026.

kk.png 


Samarbetspartners 2023 

Stort TACK alla samarbetspartners! Utan er hade det inte blivit något Hittaut 2023.

Sampartners 23